Кременчуцьких перевізників штрафуватимуть на 2550 гривень за відмову возити пільговиків

10.10.2019, 11:33 Переглядів: 2 775

 

Верховна Рада збільшила штрафи з 136 гривень, як це було раніше

Верховна Рада України підтримала законопроєкт, який передбачає збільшення штрафів за безпідставну відмову від пільгового перевезення пасажирів громадського транспорту, яке гарантоване законом. За це правопорушення на водіїв і суб'єктів підприємницької діяльності накладатимуть штраф у розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 2550 гривень.


До пільгових категорій громадян належать інваліди, ветерани війни, чорнобильці, діти, жертви тоталітарних режимів 1917-1991 років тощо.


Як вважають автори законопроєкту, водії могли безпідставно відмовитися везти пільговика через те, що санкція щодо цього правопорушення була недостатньо жорсткою — штраф складав 136 гривень (вісім неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), а тому перевізники систематично ігнорували норми діючого законодавства.


Особливого суспільного розголосу набувають непоодинокі факти відмови в пільговому перевезенні учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни. При цьому водії транспортних засобів паплюжать честь та гідність таких осіб, провокуючи соціальний конфлікт, - йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.


Тож ініціатори пропонують внести зміни до статті 133-1 (порушення правил надання послуг та вимог безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів чи вантажів автомобільним транспортом) Кодексу України про адміністративні правопорушення — встановити штраф за відмову перевозити пільговиків у сумі 2550 гривень. Вони вірять, що це відновить соціальну справедливість та знизить напругу в суспільстві.


За даний законопроєкт №0893 проголосували 303 народні депутати Верховної Ради.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: tourdom.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх