У Кременчуці досліджували якість пельменів

23.12.2011, 11:22 Переглядів: 3 233


Один із зразків мав ознаки патогенної мікрофлори

У Кременчуці досліджували якість пельменів
Аня та її науковий керівник пані Сьомик

 

Хто хоч раз не купував, повертаючись пізно ввечері з роботи, пакунок із пельменями? Анна Дмитрук – кременчужанка, учениця 25-го колегіуму, член Малої академії наук, вирішила перевірити якість трьох груп пельменів, які можна придбати у роздрібній торгівлі. Зразки обирали за вартістю – дорогі пельмені, середня ціна та дешевий товар.  Десятикласниця займалася дослідженнями під керівництвом професора Нікіфорова (КрНУ) та вчителя-методиста пані Сьомик.  Дослідження проводились в лабораторіях Кременчуцького національного університету (КрНУ). Для роботи зі зразками фаршу застосовувався мікроскоп «Биолам Р-15».


28 грудня школярка захищатиме  свою науково-дослідницьку роботу на 21 Всеукраїнському конкурсі наукових робіт Малої академії наук України. Перший етап конкурсу пройде у Кременчуці.

 


Ось пельмені. А де в них м’ясо?

 

«ТелеграфЪ» дізнався про дослідження раніше – нас зацікавила прикладна «пельменна» тематика, адже «війна-війною, а обід – за розкладом».

 

До офіційного захисту роботи Анна та її науковий керівник змогли лише зазначити, що у зразках фаршу виявлені жирові клітини (у значній кількості), хрящова сполучна тканина, соєвий білок, крохмаль, продукти рослинного походження, рослинна олія низької якості. М’язові ж волокна м’яса знайдені у незначній кількості.

 

Крім того, один із зразків мав ознаки патогенної мікрофлори. Щира Аня зізналася, що на початку експерименту купила пельмені трьох сортів і десяток зварила та з’їла. Нині, після проведення експерименту, дуже шкодує, що їла їх. Аня засмучена – каже, що пельмені – найпопулярніша їжа серед студентів, що ж тепер їсти, коли станеш студентом?

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх