Кременчуцький художник Сергій Брильов закінчив роботу над своїм новим вуличним арт-об’єктом – покинутою АЗС

20.07.2013, 16:36 Переглядів: 6 899

Кременчуцький художник Сергій Брильов закінчив роботу над своїм новим вуличним арт-об’єктом – покинутою АЗС
Він дав друге життя будівлі та зробив із неї унікальну «пам’ятку архітектури»

Сім місяців тому на стінах старої занедбаної заправки на Набережній Лейтенанта Дніпрова замість звичних тріщин почали з’являтися графіті та малюнки – образи дерев, людей, а також пророцтво, що «герой повертається». З часом покинута споруда перетворилася на унікальний арт-об’єкт. За ним стоїть кременчуцький художник Сергій Брильов. За допомогою аерозольних фарб і спеціальних маркерів він розмалював покинуту АЗС, перетворивши її на справжній витвір мистецтва.


Брильов вважає себе «руйнівником буденності». Він часто говорить, що хоче вийти за рамки, і для цього створює нових героїв. Вони протистоять масовій культурі, закликають людей: «кинь пити та курити, це згубна звичка, а не мода», «читай книги, а не дивися телевізор». Герой, який повернувся на арт-заправку, показує, що людина може змінити своє життя, зробити покинуте й старе красивим.


– Ідея виникла ще кілька років тому. Заправка перестала працювати, і приміщення поступово почали «обробляти» місцеві вандали та просто любителі безкоштовних будматеріалів, – розповів Брильов. – Із кожним днем його руйнували все більше і більше, з’являлися брудні написи... Довго терпіти цього я не міг, от і вирішив ризикнути – зробити щось корисне та зі змістом...


Часу на роботу пішло чимало. Художник розпочав у листопаді минулого року – розмалював одну стіну. Але вирішив не обмежуватися цим та пішов далі. Місцеві жителі не заважали, ніхто не опирався виникненню чогось нового та незвичайного.


– Лише якось одного вечора навесні я вибрався зі знайомим фотографом на об’єкт, – згадує Сергій. – Все йшло нормально, аж раптом під’їжджає синя «сімка», попереду двоє – в синій формі. Зупиняються, опускають скло і запитують, що тут відбувається. Я відповів, що таким ось чином борюся з «мрачняком», прикрашаю «заброшку»... Вони розвернулися і поїхали: мовляв, все добре, тільки матюків не малюй.


В принципі, арт-заправка є унікальним «експонатом» не тільки для Кременчука. Сам автор нічого подібного в Україні не бачив, хоча й не виключає, що воно може бути.


– В Україні багато різного цікавого стріт-арту, – пояснює художник. – У Кременчуці є графіті – і брудне, і якісне, і навіть зі змістом. Але поки що це невеликі роботи, і їх небагато в громадських місцях. В основному це занедбані будівлі, віддалені паркани. В центрі все більше з’являється невеликих трафаретів, в основному спрямованих проти результатів правління радянської влади (із символами серпу і молота). Також є багато бруду, залишеного футбольними фанатами і місцевими скінхедами...


Щодо планів, то Брильов нічого не конкретизує – мовляв, вони змінюються щодня і щогодини. Проте однозначно ми невдовзі побачимо ще один великий проект.

Автор: malyarenko
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх