«Кому ты нужна без пасты?!»

11.03.2010, 21:11 Переглядів: 2 377
Загадки та сюрпризи «Студентської весни-2010».
«Золотий хлопчик» Артур Карпенко. Показав залу блискучий танцювальний номер. Крім Артура, номер виконували дві гарненькі студентки і вінтажний мікрофон 50-х років. Артур – студент льотного коледжу. До участі у «Студентській весні» його запросив режисер дійства Олексій Черніков. До речі, Артур свого часу переміг у конкурсі «Просто 7 нот», ініційованому «Телеграфом» та «Простором». Відтоді ми знаємо, що він любить котів та собак, і не любить Ксюшу Собчак та Діму Білана.
Фото: Дмитрий Бабец

Минулої середи у Кременчуцькому державному університеті (КДУ)  пройшло  театралізоване відкриття щорічного мистецького фестивалю «Студентська весна-2010».  Цьогорічна «Студентська  весна»  ювілейна, їй виповнилось 10 років.  Перший конкурс провели ще  у 2001-му.   Після кременчужан аналогічний конкурс «Студентська весна» започаткували і в Полтаві. 

Сценарій  цьогорічної  «Студентської весни» написав  студент  факультету  управління Олексій  Черніков.  Завдяки тому, що сценарій написав студент, вийшло «живенько».  Виконавці на сцені палили (один студент).  Цілувалися (два студенти).  І демонстрували таланти (50 студентів).  Сальдо, як бачите, позитивне.

Ось вони – Червона та Синя, ведучі Настя та Маша. Саме їм належить ефектна фраза: «Да кому ты нужна без пасты?!» Дуже актуально. І для ручок, і для дівчат взагалі.
Фото: Дмитрий Бабец

 Талантів на університетській сцені  засвітилося  багато.  Та все дійство тримали на собі і  зводили до купи  ведучі  Маша та Настя – у спектаклі вони проходили під кодовими іменами Синя та Червона.  Чесно кажучи, ми не одразу зрозуміли,  чому Синя та Червона?  Це про що?  Про регіоналів та комуністів?  Про сексуальні меншини?  Ще про щось?  Виявилось, Синя та Червона – це кулькові ручки.  Самі вони легковажно називали  себе «китайською дешевкою».  Страшенно, до речі, несправедливо.  Працювали дівчата класно – на відміну від «китайської дешевки».

«Смертельний номер»! Інтермедія «Екзамен». Маша, вона ж Синя, робить на університетському столі те, що робила Кім Бесінджер перед Мікі Рурком – щось типу стриптизу. Але перед «професором». Заради справедливості свідчимо – «професор» від інтиму на сцені відмовився.
Фото: Дмитрий Бабец

 Сильне  враження на нас  справив і  концертний  номер «Екзамен».  Був він «про життя».  І важкі життєві шляхи, які обирають студенти, аби здати екзамен.  Хвилин десять бідолахи намагалися  різними  способами  звабити «професора» прямо на сцені.  В результаті професор «дійшов до ручки» і  виконав арію  Вітаса – ту саму, яку Максим Галкін єхидно називає партією пожежної сирени.  Ефект від арії  був  вражаючий, у нас навіть ручка з рук вивалилась.

Режисер і сценарист «Студентської весни-2010» Олексій Черніков та його партнерка Карина Степанян. Обоє – вихованці університетської студії «Домінанта». Карина розкішно танцювала, а Олексій... Олексій не лише написав сценарій «Студентської весни-2010». Він ще й двічі переміг у конкурсі «Караоке на Майдані» – спершу у Кременчуці, на День міста. А потім ще й у Києві.
Фото: Дмитрий Бабец

 Ручку ми підібрали. І знову загубили, коли аплодували університетській команді КВК «Час пік».  Актуально студенти  пожартували цього разу.  І про провал української  збірної на зимовій олімпіаді, і про інші невеселі насправді події.  Тож ювілей  «Студентської весни»  вийшов  яскравий.  Без занудства та пафосу, якими зазвичай грішать  ювілеї.



 
Теги: КДУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх