Прощальний подарунок Президента

28.01.2010, 22:35 Переглядів: 2 509
Кременчужанка домоглася, аби призерам МАНУ повернули пільги.
Фото: Дмитрий Бабец

МАНУ – це Мала академія наук України.  Свого часу вона була  створена  для поглиблення  профільних  знань  учнів  старших  класів.  У Кременчуці працює могутня філія МАНУ, яка підготувала чимало школярів-призерів  всеукраїнських  конкурсів.

Тривалий час  переможці всеукраїнських конкурсів  мали пільги при вступі до вищих навчальних  закладів.  Але наказом МОН № 873 міністр освіти України пан Вакарчук   пільги скасував (наказ «Про затвердження умов прийому до вищих навчальних закладів України» від 18.09.2009 р.).  Після такого брутального жесту з боку міністра, у юних розумників зник прагматичний стимул витрачати час та сили на роботу в МАНУ. Перемагай – не перемагай, а пільговий вступ до університету все одно не заробиш.     

У грудні 2009 року «ТелеграфЪ» (№ 49) розповів хвилюючу історію про те, як керівник кременчуцької філії МАНУ пані Сьомик пробилася до Президента і передала йому у власні руки листа з проханням повернути  обдарованим та тямущим дітям пільгу, яку вони цілком  заслужили своїми знаннями!  Атака на Президента сталася  під час його передвиборчого візиту до Кременчука, у Міському палаці культури, при великому скупченні народу та президентської охорони.  Президент листа узяв і обіцяв допомогти.

І що ви думаєте?  Допоміг.  Хоча, як правило, передвиборчі обіцянки легко даються та  швидко забуваються.  Втім, цього разу вийшло інакше.  Пані Сьомик  регулярно телефонувала до Секретаріату Президента – з чисто вчительським  натиском  нагадувала  клеркам  про президентську обіцянку.  Клерки поводились чемно –  обіцяли  вирішити питання.  Зрештою,  одразу після  новорічних свят кременчуцькій вчительці  зателефонував  керівник  Головної служби з питань гуманітарного  розвитку при Секретаріаті Президента пан Голуб.  Він сказав: «Подивіться сайт Міністерства освіти.  Там викладені нові правила вступу. Повернули вашим  МАНівцям  пільги. Ви перемогли».  Чи варто казати, що остання фраза чиновника була: «Дякуйте Президенту!»?

Виходячи з того, що ані проФФесор Янукович, ані прем’єр Тимошенко, ані будь-хто інший з аналогічним  державним  статусом, публічно не заявляв про свою причетність до справи, схоже, чиновник достовірно вказав ім’я  благодійника.



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх