Талановиті двійнята

9.08.2007, 17:08 Переглядів: 1 671
У вівторок, 7 серпня, у міському краєзнавчому музеї відкрилась виставка робіт двох талановитих авторів – Олени та Олександра Мосіних..
Олена Мосіна та її портрет, написаний братом. Зробити перші ілюстрації до книги Олені Мосіній запропонувала її мама. Власне, першими стали ілюстрації до маминої збірки віршів. Кілька книжок з Олениними ілюстраціями нині зберігаються у Національній б

Брат та сестра Мосіни закінчили кременчуцьку художню школу, клас Володимира Терещенка.   Зараз вони  професійно займаються  живописом  та  графікою.  Олександр викладає у Харківському художньому училищі малюнок, живопис та композицію.  На виставці  він представив  добірку  пейзажів.  Олена ілюструє книжки – у тому числі  і кременчуцьких авторів, членів літературного об’єднання «Славутич».

Олександр Мосін найяскравішою подією дитинства вважає те, що він знайшов художню школу. Йому було років 10, вони гуляли разом з сестрою та шкільним другом. Заблукали на кременчуцьких вулицях і натрапили на кременчуцьку художню школу, у дворі якої стоя

На відкриття виставки талановитих двійнят  (брат та сестра справді двійнята) прийшов їхній батько.  Мами – відомої  кременчуцької  поетеси  Людмили  Мосіної – не було. Через хворобу вона вже тривалий час  не  може самостійно ходити. Зате  музейний магнітофон – старий «Філіпс» китайської  зборки -  співав  маминим  голосом – адже Людмила Мосіна не лише поетеса, вона ще й виконує  пісні, написані на її вірші.
Відвідав виставку і перший (і головний) викладач  двійнят – Володимир Терещенко.  Він виголосив  палку  промову  про своїх талановитих  учнів, про важке життя художника та про   покійного  мецената Терещенка, який завжди  допомагав митцям.    Свій виступ пан Терещенко завершив словами: «Я гордий, що виховав таких  прекрасних майстрів! Значить, прожив  життя  недарма!»
Після  першого вчителя  на імпровізовану сцену  почали  виходити  інші цінителі  мистецтва.  Геть усі вони схвильовано зізнавалися у безмежній  любові  до... творів мами молодих митців – Людмили Мосіної.  Якось так  вийшло, що виставка дітей  перетворилась на  шанування доробку їхньої  мами.  Втім, діти виявились чемними та добре вихованими – усім дякували, а «Телеграфу» і взагалі розповіли, що малювати почали  саме завдяки мамі. Саме мама  завжди знаходила час і бажання, аби займатися з дітьми та привертати їхню увагу до різних цікавих  речей, яких так багато на світі.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх