Кременчуцький Троїцький театр став фаворитом XV Всеукраїнського театрального фестивалю «Від Гепаніса до Борисфена»

10.07.2010, 15:49 Переглядів: 4 267
На фестиваль з’їхались 26 самодіяльних театральних колективів з усієї України..

В останній тиждень червня у тихому Очакові пройшов XV Всеукраїнський театральний фестиваль  «Від Гепаніса до Борисфена» (Гепаніс – грецька назва Південного Буга, а Борисфен – це Дніпро).  Туди з’їхались 26 самодіяльних театральних колективів з усієї України.

Приїхали на фестиваль і кременчужани.  Кременчуцький Троїцький театр (головний режисер – Сергій Ситник) показав глядачам п’єсу «Санта-Крус», поставлену за однойменним твором відомого  швейцарського письменника  Макса Фріша.  Про цю п’єсу ми розповідали вам неодноразово.

Це страшенно драматична  історія про життя, яке ми самі собі обираємо – а потім звинувачуємо у ньому всіх навколо. «Санта-Крус» – п’єса серйозна. Там є про що поміркувати. От і відвідувачі фестивалю в Очакові дивились її з інтересом. На членів журі вона теж справила неабияке враження.  

Виявилось, що голова журі – заслужений діяч мистецтв, директор Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру Микола Кравченко – теж мріяв поставити «Санта-Крус».  Тож він так зацікавився грою кременчуцьких акторів, що навіть провів для них персональний майстер-клас – запропонував свою режисерську версію п’єси. Кременчужани кажуть – співпрацювати було цікаво. 

Зрештою, Кременчуцький Троїцький театр став лауреатом конкурсу. До речі, не вперше. Кременчужани ще у 2008-му році, коли приїхали вперше та привезли на фестиваль п’єсу «Лисиця та виноград», були відзначені званням лауреатів. Приємно, правда?

.



 
Теги: фестиваль
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх