Дивись українське: словацько-український фільм «Межа» відзначили на міжнародному кінофестивалі

12.07.2017, 16:01 Переглядів: 3 225

Дивись українське: словацько-український фільм «Межа» відзначили на міжнародному кінофестивалі

Стрічка отримала «Кришталевий Глобус»

 

8 липня українська стрічка «Межа» завоювала «Кришталевий Глобус» одного з найпрестижніших міжнародних кінофестивалів категорії «А», повідомляє YULA.

 

Нагороду отримав режисер Петер Беб’як за кращу режисерську роботу.

 

Дивись українське: словацько-український фільм «Межа» відзначили на міжнародному кінофестивалі

 

- Участь українських фільмів у фестивалях такого високого рівня, є вкрай важливою та необхідною. Адже отримати одну з головних нагород – є справжнім проривом українського кіно! Це свідчить про те, що ми зробили успішний та якісний проект, який буде показано у всьому світі, - зазначає продюсер стрічки Андрій Єрмак. - Наша команда заявила про себе на найвищому рівні та ще більше зміцнила партнерські відносини не тільки між нашими компаніями, а й між країнами. Ми здобули нові контакти із європейськими колегами та в майбутньому плануємо поширювати традицію співпраці над копродукційними проектами.

 

Слід зазначити, що окрім цього стрічка здобула ще й власні перемоги: підписано контракт щодо міжнародної дистрибюції з відомою лондонською компанією «Film Republic», а також фільм отримав всесвітнє визнання кіно-критиків та експертів, які охарактеризували цей спільний проект, як дуже сильний та успішний не тільки у своїх країнах, а й далеко за їх межами.

 

Міжнародні виданя, такі як, «Variety», «The Hollywood Reporter» та «Cineuropa» у своїх статтях вже порівнювали стрічку з кращими роботами Гая Річі,  «Хрещеним батьком» та «Кланом сопрано».

 

Світовий глядач побачить фільм вже цього року, а в українських кінотеатрах він з’явиться цієї осені. 

 

 

«Межа» -  словацько-українська  копродукція, зйомки якої відбувались в Україні, Чехії та Словаччині, а окрім словацьких та чеських зірок, у стрічці знялись відомі українські актори: Римма Зюбіна – лауреатка першої національної кінопремії «Золота Дзиґа», один з найулюбленіших українських акторів – Станіслав Боклан, молодий актор Олександр Піскунов та актор Володимир Геляс. 

 

Дивись українське: словацько-український фільм «Межа» відзначили на міжнародному кінофестивалі

 

Фільм було створено міжнародною командою, за підтримки Державної агенції з питань кіно, та ще на етапі створення він вже був відзначений декількома нагородами, зокрема, отримав приз конкурсу Works-in-progress індустріальної секції Baltic Event ХХ Міжнародного кінофестивалю у Талліні.

В основі сюжету лежить реальна гостросюжетна історія, що відбулася на словацько-українському прикордонні у 2007 році, на межі вступу Словаччини до Шенгенської зони.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: 2017 YULA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх