Кінотеатр «Дніпро»: від бруду очистили, що робити далі?

20.07.2015, 17:24 Переглядів: 3 941

Кінотеатр «Дніпро»: від бруду очистили, що робити далі?

Кременчужани шукають ідеї – що ж далі робити із старим закинутим кінотеатром «Дніпро» у парку «Придніпровський» - приміщенню вкрай потрібен ремонт і надійна охорона

В Кременчуці нещодавно у приміщенні закинутого кінотеатру «Дніпро», який прибрали та трансформували у мистецький простір під час фестивалю «Transformersss», зібралася ініціативна група, щоб вирішити як бути з ним далі.

 

На зібранні всім бажаючим запропонували написати на окремих аркушах можливості та проблеми кінотеатру. Серед можливостей зазначили, що у ньому та біля нього можна проводити мистецькі зустрічі, майстер-класи, творчі вечори, музичні концерти та багато іншого. Проте зауважили, що є і багато проблем. По-перше - приміщення треба легалізувати, бо наразі воно числиться на балансі ЖКГ, але за ним багато років ніхто не слідкував і не прибирав. Приміщення кінотеатру аварійне – йому потрібен капітальний ремонт, укріплення балок та вікон. Також не завадить надійна охорона, щоб туди не вдерлися вандали і не зіпсували приміщення (випадки вже були – минулого тижня вночі невідомі розбили вікно).

 

Під час зустрічі активісти прийняли рішення – організувати роботу кінотеатру за графіком (сьогодні музвечір, завтра художня майстерня, післязавтра – майстер-клас із мейл-арту та ін.). До слова, у кінотеатрі залишений спеціальний зошит «Біржа творчих людей». Кожен бажаючий може прийти і внести туди свою пропозицію з приводу проведення якогось заходу та організувати його. Також зауважили, що зачинятимуть театр на ніч на замок, попередньо забравши звідти цінні речі. Зранку їх повертатимуть на місце. Також планують проведення низки мистецьких ярмарків, щоб збирати кошти на ремонт «Дніпра» і організують "барахолку", щоб прикрасити інтер’єр приміщення та зібрати матеріали для ремонту. Окрім того, у соціальних мережах активісти організують роботу спільнот «Кінотеатр "Дніпро": життя після Трансформерів» (у ВК) та «Кінотеатр Дніпро»: що далі?» (у Фб), в яких висвітлюватимуть хід роботи над приміщенням кінотеатру.

 

Долучитися до створення мистецького простору та мистецьких акцій у Кременчуці можуть всі бажаючі. Зараз активісти дуже потребують професійних будівничих, що можуть підказати і допомогти укріпити приміщення «Дніпра» якому вже понад 40 років.

Автор: malyarenko Джерело фото: "Кінотеатр Дніпро": що далі? Фото: Shura Vasina
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх