У Америці тепер знають про Полтавщину та Градизьк

26.05.2013, 13:40 Переглядів: 5 080

У Америці тепер знають про Полтавщину та Градизьк

У книзі «Український стиль», яку написали американці Лінда Вікланд та її чоловік Поль, описуються традиції, культура, історія різних куточків України. Чимало сюжетів присвячені Полтавщині. Згадується там і будинок-інтернат у Градизьку, разом з дітьми якого автори зустрічали Різдво

У Америці тепер знають про Полтавщину та Градизьк

Лінда і Поль Вікланди мешкають у місті Сетнтол, штат Міннесота. Письменниками вони стали випадково. Як розповідає подружжя, у їхньому містечку є книжковий магазин, в якому продають книги про культуру різних країн світу. Є там видання про Росію, Китай, Францію, Італію та багато інших держав. А ось книги про Україну не було.


– Люди, що живуть у нашому місті, думають, що Україна та Росія – це одне і те саме. Ми знали про Україну, але захотіли вивчити її більше. Спочатку приїхали на екскурсію в Києво-Печерську лавру. Це було у 1991 році. Але після того як побували у Києві, так закохалися у вашу країну, що вирішили й іншим розповісти про вашу культуру, звичаї, людей, – каже Лінда.


З того часу подружжя їздило Україною. Лінда та Поль побували у багатьох областях – і на сході, і на заході. Були на весіллі, похоронах, церковних службах, святах, вивчали нашу історію. Свої враження описували у вигляді щоденника, який і ліг в основу книги «Український стиль». Там є навіть запис про те, як Лінда із Полом на Різдво у будинку-інтернаті Градизька читали дітям різдвяні історії.

 

Написати та оформити книгу допомогла письменниця та дизайнер інтер’єру Алісія Стівенс, а подорожувати Україною та надрукувати видання – Міжнародний благодійний фонд «Фундація Шепардз». Фонд працює на Полтавщині близько 20 років. Його мета – благодійна допомога сиротам, дітям-інвалідам та іншим незахищеним категоріям населення, а також підтримка науки та освіти – реалізація науково-освітніх, культурних, просвітницьких та інших програм.


Книга вийшла англійською мовою. Її вже представили в музеї міста Міннеаполіс (штат Міннесота). Тисячу екземплярів надрукували українською мовою. Одна з презентацій пройшла наприкінці квітня в Полтавській державній аграрній академії на факультеті ветеринарної медицини. Проект цей – благодійний, гроші, отримані від продажу, підуть на допомогу людям, хворим на ВІЛ-інфекцію, СНІД, дітям-інвалідам. Замовити книгу можна на сайті: publish-ukma.kiev.ua (видавництво Києво-Могилянської академії).

Автор: Анастасія Бабінова
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх