КрАЗу-50

16.04.2009, 23:30 Переглядів: 2 888

КрАЗу-50Півстоліття тому з конвеєра автозаводу зійшов перший КрАЗ.

КрАЗу-50

Перший КрАЗ на параді в Кременчуці

В 1958 році уряд СРСР ухвалив рішення про створення в Україні заводу великовантажних автомобілів. Базою для нього став Кременчуцький комбайновий завод. Виробництво машин було переведено до Кременчука з Ярославського автозаводу. Навесні 1959-го року реконструкція заводу завершилася і 10 квітня були виготовлені перші автомобілі – два 10-тонних самоскида КрАЗ-222 «Дніпро».
До кінця квітня на заводі виготовили ще три машини, які 1 травня брали участь у парадах у Кременчуці та Полтаві. Спочатку автомобілі збирали на стапелях, але вже в травні запустили головний конвеєр. До кінця 1959 року на заводі випустили 394 самоскиди КрАЗ-222 «Дніпро».

Вже на початку жовтня 1959 року самоскиди КрАЗ-222 «Дніпро» взяли масову участь у перекриття русла Дніпра на будівництві Кременчуцької ГЕС. Згодом, рокіт моторів сотень тисяч автомобілів КрАЗ супроводжував усі великі та малі будівництва Радянського Союзу.

Сучасні Кременчуцькі богатирі продовжують самовіддано трудитися на передовій, дотримуючись славного героїчного минулого, родоначальником якого став КрАЗ-222.

З 50-річчям випуску першого вітчизняного автомобіля колектив холдингової компанії «АвтоКрАЗ» урядовою телеграмою привітала прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко.

«КрАЗ по праву вважається візитною карткою нашого автомобілебудування. Потужність та надійність «українського богатиря» одержали в багатьох країнах світу. Хочу, щоб Ви знали, що Уряд буде докладати всіх зусиль для підтримки автомобілебудівної галузі»,– сказано в телеграмі.

Нагадаємо, минулого року з конвеєра КрАЗу зійшло 3634 автомобилі.



<!-- http://www.telegraf.in.ua/buisiness/2009/04/16/krazu_9625.html -->
 
Автор: bulashev
Теги: КрАЗ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх