У київському метро – у кременчуцьких вагонах

11.04.2010, 22:29 Переглядів: 2 623

Київський метрополітен придбає цьогоріч 5 потягів метро, виготовлених кременчуцькими вагонобудівниками. Як каже голова правління Крюківського вагонобудівного заводу Євген Хворост, у березні завод вже відправив один потяг метро, у квітні ж планують відправити до Києва черговий. Інші три потяги метро будуть відправлені до метрополітену восени..

Нагадаємо, Крюківський вагонобудівний завод у 2006 році передав Київському метрополітену перший потяг метро. З січня минулого року він працює на Сирецько-Печерській лінії київського метрополітену.

А на «Євро-2012» – у вагоні-трансформері

Такі вагони українській залізниці хоче запропонувати до чемпіонату із футболу «Євро-2012» вагонобудівний завод. Подібні до них вже курсують по Європі, трансформерами їх називають через те, що у них спальні місця можуть перетворюватись на сидячі та навпаки. Як каже голова правління підприємства Євген Хворост, завод вже виготовив два кузови і влітку планує виготовити два експериментальні зразки. Ще одна новинка, над якою працюють вагонобудівники – сучасні швидкісні електрички.

– Залізниця має намір впровадити такі електрички, що можуть пересуватися зі швидкістю 160 кмгод, в основному на міжобласні лінії. Тому що нині важливі не тільки комфортні сидячі місця, а й швидкість доставки пасажирів, – підсумував пан Хворост. І додав, що зараз з цього приводу ведуться переговори, і якщо «Укрзалізниця» підтримає виробництво електричок, то першу можна буде виготовити вже у наступному році.



<!-- http://www.telegraf.in.ua/buisiness/2010/04/11/metro_7330.html -->
 
Автор: editor
Теги: метро
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх