Лікарі відірвуться від прибиральниць

17.05.2007, 19:05 Переглядів: 1 934

Із червня зарплати бюджетників зростуть індивідуально. Кваліфіковані працівники отримають більше.

Нещодавно уряд ухвалив постанову, якою запровадив другий етап тарифної сітки. Зарплати бюджетників у середньому зростуть десь у 1,5 раза. Однак для кожної категорії фахівців вона збільшиться індивідуально. Тому оклади, наприклад, лікарів-хірургів та медсестер будуть відрізнятись ще більше. «Це зроблено для того, аби різниця між зарплатою, яку отримує кваліфікований працівник і прибиральниця, збільшився. Раніше фахівців поділили на категорії, кожній з яких присвоїли свій коефіцієнт. Його помножали на мінімальну зарплату, аби підрахувати оклад. Зараз урядовці збільшують цей коефіціент, однак для кожної категорії він зростає індивідуально», – пояснює заступник начальника міськфінвідділу Тетяна Тетьоркіна.
Після того, як нова тарифна сітка запрацює, зарплата лікаря-хірурга вищої категорії підвищиться на 200 гривень, а молодшої медсестри – лише на 61. Оклад директора школи, у якій навчається від 301 до 1000 дітей, зросте на 207, а вчителя без категорії - на 141. Для порівняння: з липня, до запровадження цих нововведень, за рахунок збільшення мінімальної зарплати, оклади бюджетників мали зрости залежно від категорії від 20 до 40 гривень.
«Ще більша диференціація нас чекає після запровадження третього етапу тарифної сітки. Коли він буде запроваджений, поки що невідомо», – каже пані Тетьоркіна.
Із жовтня зарплата бюджетників знову ж таки зросте, однак уже за рахунок збільшення мінімальної зарплати.

Коли ж дадуть гроші?
Видавши цю гарну постанову, урядовці і досі не виділили кошти на підвищення зарплати. «У постанові прописано, що вона набирає чинності після внесення змін до бюджету 2007. Тобто після того, як уряд виділить кошти на підвищення. Однак ці зміни ще не внесені, а саме питання не розроблене. Отже, про підвищення можна буде говорити лише тоді, коли на нього виділять кошти»,  – каже пані Тетьоркіна. Після того як держава надасть гроші, потрібно буде дотриматись ще ряду процедур: затвердити зміни до бюджету на місцевих сесіях, видати галузеві накази, зробити перерахунки…Тож навряд чи бюджетники отримають нову зарплату вже з червня. Швидше за все, їм доплатять ці гроші в липні-серпні.



<!-- http://www.telegraf.in.ua/buisiness/2007/05/17/5749.html -->
 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх