Валютний ажіотаж

9.02.2006, 19:02 Переглядів: 2 406

Кременчуцька гостя, народний депутат Катерина Фоменко, передрікає падіння гривни. Банкіри радять не піддаватись валютному ажіотажу..

Після виборів слід очікувати значного падіння гривни відносно долара. Таку заяву зробила, перебуваючи минулого тижня в Кременчуці голова підкомітету з питань місцевих бюджетів депутат Катерина Фоменко. 'Кабмін сьогодні за вуха тримає курс гривні. Після 26 березня вона впаде лавиною. Зараз гривня порівняно до долара вже не коштує того, як це повідомляє Нацбанк. Газова криза вплинула на курс божевільним чином', – підкреслила Фоменко. За прогнозами нардепа, один долар може коштувати до шести гривень.
Проте, пам’ятаючи поведінку долара у період минулих парламентських виборів, коли на ажіотажі заробили валютні спекулянти, ми поцікавились думкою щодо майбутнього курсу валюти у банківських фахівців.
Тримати заощадження у валюті або золоті, але не боятися різкого стрибка долара відносно гривни, рекомендує кременчужанам заступник начальника центрального регіонального відділення банку “Аваль” у Кременчуці Володимир Борисенко. “Я вважаю, що різкого стрибка долара не буде. Наразі для цього немає передумов. Але інфляція, підвищення цін та виплати збільшених зарплат та пенсій, можуть призвести до часткового падіння гривні”.
Директор Полтавського регіонального управління КБ “Приватбанк” Олександр Удовиченко схильний назвати заяву Катерини Фоменко перебільшеною. “Я вважаю, що жінка погарячкувала. А взагалі без макроекономічних показників щось стверджувати важко. Однак думаю, гривня утримається від різкого падіння”, – каже він.
Не заспокоївшись місцевими банкірами, у пошуках найсвіжішої інформації, ми перечитали десятки економічних сайтів, де впливові експерти озвучують свої прогнози. Жодного підтвердження стрімкого і обвального падіння курсу гривні ми не знайшли. Економісти в один голос стверджують, що для цього немає підстав. Нинішній ажіотаж вони пояснюють політичною нестабільністю в країні, газовими перипетіями, наближенням виборів і інфляційними очікуваннями громадян. Голова Нацбанку Володимир Стельмах запевняє, що головна скарбниця країни має досить валютних запасів аби втримати ринок від обвалу, а також забезпечити прогнозований на 2006 рік курс на рівні 5,00-5,20 гривень за долар. „Навряд чи ми побачимо долар поза психологічно-політичного рівня 2005 року (нижче 4,90 грн./$ чи вище 5,30 грн./$). Навіть наступному після виборів складу уряду буде потрібен стабільний, визначений головним банком курс 5,0-5,2 грн./$”,   сказала в інтерв’ю „Діловому журналу” Юлія Прищепа, провідний ділер Універсального банку розвитку і партнерства.



<!-- http://www.telegraf.in.ua/buisiness/2006/02/09/2135.html -->
 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх