Зарплату бюджетникам платитимуть за новими розрядами

15.09.2005, 15:09 Переглядів: 4 653

Щоб виправити зрівнялівку у посадових окладах бюджетних працівників, з 1 вересня розпочався перший етап впровадження єдиної тарифної сітки, на основі якої здійснюватиметься нарахування заробітної плати.

Мінімальна заробітна плата бюджетників за цей рік зросла вже втретє. З 1 вересня вона становить 332 грн. Зазвичай, посадові оклади  бюджетників підвищують пропорційно до коефіцієнту, спущеного згори. Але цього разу, аби збільшити різницю між окладами прибиральниці та професора, підвищувати заробітну плату будуть відповідно до тарифних сіток. Як пояснила “Телеграфу” заступник завідуючої фінансовим відділом Тетяна Тетьоркіна, працівників поділили на декілька розрядів і у кожного розряду своє підвищення заробітної плати.
“Тарифна сітка розроблена одна, але кожна галузь приймає її відповідно до своєї специфіки роботи. Згідно з новими правилами, працівників галузі поділено на декілька категорій. Кожна категорія ділиться ще на декілька тарифних розрядів. Відсоток підвищення заробітної плати встановлюється для кожного розряду окремо. Ставка першого розряду дорівнює мінімальній заробітній платі. Галузевих наказів, що чітко розподіляють, який спеціаліст до якої категорії належить ще немає,  але ми чекаємо, що вони незабаром надійдуть. Зараз у нас є лише орієнтовний перелік поділу спеціалістів по тарифних розрядах”, - каже Тетяна Василівна.
Підвищення по тарифних сітках проходитиме в три етапи. Перший етап почався 1 вересня, коли відбудуться інші два, невідомо. Перше підвищення згідно із тарифними сітками збільшить посадові оклади від 7,1 до 20 відсотків (відсоток визначається залежно від тарифного розряду).
“Наприклад, якщо лікар отримує заробітну плату 500 грн., то після підвищення на 7,1 відсотка (це мінімальний відсоток підвищення) вона становитиме 535 грн. – каже Тетяна Тетьоркіна.
Другий та третій етап збільшать заробітні плати бюджетників ще десь на 20 відсотків кожен. Тетяна Тетьоркіна каже, що у фінвідділі прорахували підвищення зарплат після завершення третього етапу, але ця сума орієнтовна. Усього тарифних розрядів – 25. Кременчуцькі бюджетники можуть розраховувати не більше ніж на 14-15 рівні. Вищі розряди отримають працівники державних установ. Доплати за умови праці не збільшаться у відсотковому відношенні, проте вони збільшаться завдяки зростанню окладу (наприклад, за ненормований робочий день доплачують 25% окладу. Зі збільшенням окладу, збільшується сума доплати).
Введення єдиної тарифної сітки відкладалося вже три роки. Постанова про це була видана ще у 2002 році.
“Ми давно чекали введення сітки, – каже Тетяна Василівна. – Можна сказати, що тепер вища освіта цінуватиметься. По завершенню тарифікації, різниця між дипломованим спеціалістом та простим працівником буде більше 400 гривень. Хочу зауважити, що відставка уряду Юлії Тимошенко не вплине на зростання заробітних плат, тому що ці кошти закладені у державному бюджеті”



<!-- http://www.telegraf.in.ua/buisiness/2005/09/15/1295.html -->
 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх