Вагонобудівники наступають

17.04.2008, 19:57 Переглядів: 1 920

Вагонобудівники наступаютьУ 2008 році «Укрзалізниця» придбає 112 пасажирських вагонів.

Вагонобудівники наступають

Кременчуцьких вагонів на українській залізниці цьогоріч побільшає
Фото: Дмитрий Бабец

На початку квітня крюківські вагонобудівники уклали угоду з «Укрзалізницею» на поставку  цього року великої партії продукції.

Зокрема, у четвертому кварталі вагонобудівникам належить виготовити партію 15 вагонів на нових українських пасажирських візках власного виробництва. За даними прес-служби підприємства, крім 112-ти вагонів для Укрзалізниці, намічено скласти два поїзди метро: десять вагонів та три дослідних зразки вагонів метро з асинхронним приводом.

– Це велика і справжня робота, якої на підприємстві прагнули, якої наполегливо добивалися і  протягом усього 2007-го, і протягом першого кварталу поточного року,  і взагалі  останніх 15 років, починаючи з 1993-го. Бо саме тоді почалися кроки з розвитку вітчизняного пасажирського вагонобудування, – зазначено в повідомленні прес-служби підприємства.

Нагадаємо, що торік крюківські вагонобудівники змогли виготувати лише 34 пасажирські вагони, хоча в 2006 році було набрано непоганий темп – 62 вагони.

Однією із умов отримання такого замовлення на 2008 рік на підприємстві вважають політичну обстановку в Україні.

– Як тільки наприкінці 2007 року було сформовано новий уряд, який очолила Юлія Тимошенко, президент акціонерного товариства Володимир Приходько звернувся до неї із листом, у якому розповів про нелегку долю українського пасажирського вагонобудування.

Із відповіддю прем’єр-міністр не забарилася. Уже 4 січня, коли вся країна ще святкувала, на Крюківський вагонобудівний завітали міністр транспорту і зв’язку Йосип Вінський та генеральний директор Укрзалізниці Василь Мельничук. Відбулися переговори, за результатами яких міністр дав низку доручень. Робота над їх виконанням  тривала протягом усього першого кварталу, і ось тепер є  довгоочікуваний контракт, – заявив представник підприємства.



<!-- http://www.telegraf.in.ua/buisiness/2008/04/17/news_10434.html -->
 
Автор: editor
Теги: вагон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх