Створили підприємство? Не забудьте повідомити податкову про прийняття на роботу його керівника

12.01.2018, 12:34 Переглядів: 3 452

Повідомляти про прийняття на роботу керівника новоствореної юридичної особи потрібно до початку його роботи. Винятків не передбачено.


 

- Згідно ч.3 ст.24 КЗпП працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу. Також, в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, потрібно повідомити центральний орган виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу, - пояснює заступник начальника відділу Управління Держпраці у Полтавській області Людмила Рогізна.


З урахуванням положень цієї статті було ухвалено постанову Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 року №413 “Про порядок повідомлення Державної фіскальної служби та її територіальних органів про прийняття працівника на роботу”.


За словами Людмили Рогізної, згідно абзацу два постанови №413 повідомлення про прийняття працівника на роботу до територіальних органів Державної фіскальної служби подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою за місцем їхнього обліку як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором.


Тобто, до початку роботи працівника інформація про його зарахування має бути подана до Державної фіскальної служби або її територіальних органів.


Норми ст. 24 КЗпП та постанови за № 413 поширюються на всі випадки, коли працівник виконує роботу на умовах трудового договору. Винятків щодо повідомлення Державної фіскальної служби та її територіальних органів про прийняття на роботу керівників новостворених юридичних осіб порядком не передбачено.


Якщо керівника прийнято на новостворене підприємство, повідомлення до територіальних органів Державної фіскальної служби має бути підписано особою, визначеною внутрішніми документами підприємства, установи, організації або установчими документами.

Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх