Сяючі дитячі очі дарують натхнення для плідної праці

3.01.2018, 15:00 Переглядів: 11 278

  


Народний депутат від Кременчука Костянтин Жеваго, традиційно, до Дня Святого Миколая та Новорічних свят передав подарунки до будинку дитини та школярам молодших класів шкіл Молодіжного

Новорічні свята є одними з найулюбленіших серед малят. Діти вірять у Святого Миколая та Діда Мороза, пишуть їм листи із побажаннями та сподіваються на здійснення мрій. Але найбільшої уваги потребують маленькі кременчужани, які позбавлені батьківського піклування і виховуються у кременчуцькому обласному спеціалізованому будинку дитини. Адже батьки не покладуть їм під подушку подаруночки. Тож піклуватися про них має кожен з нас, дорослих. Народний депутат України Костянтин Жеваго, традиційно, довів, що творити добрі справи - легко.

Наразі у закладі 77 вихованців віком від народження до 6 років. Малеча із нетерпінням чекає настання свят. І не тільки заради подарунків. Вони чекають на диво! Важко описати словами, наскільки яскраво сяють дитячі очі, коли до малят у гості приходить казка. Та якщо вихованцям потрібна увага та доброта чарівника, то у самого закладу більш матеріальні потреби.

 

Як зазначає головна лікарка закладу Наталія Лях,  коштів, що виділяють на утримання будинку дитини, вистачає лише на виплату зарплати, харчування вихованців, оплату енергоносіїв, закупку медикаментів. Та існує і багато інших проблем. Тож вже понад 10 років Костянтин Жеваго допомагає будинку дитини.

Цього року у подарунок до свят автомобіль закладу, - «Мерседес Віто» - було обладнано новітньою газовою установкою. Відтепер, керівництво будинку дитини має змогу економити гроші, що раніше витрачалися на пальне, та направляти їх на більш актуальні потреби.

Часто у нас виникає  необхідність проводити консультації у вузьких спеціалістів – як у Кременчуцькій міській дитячій, так і в Полтавській обласній лікарнях. Іноді потрібні консультації у Києві. Тому транспорт нам конче необхідний, - прокоментувала Наталія Лях.

 


Сама автівка також раніше була придбана за рахунок фінансування Костянтина Жеваго. Як і холодильники, кондиціонери, ліжечка та інше оснащення закладу. Всі ці подарунки поліпшують умови проживання для маленьких вихованців. Також, у 2012 році у якості подарунку Костянтин Жеваго перерахував закладу свою зарплатню у розмірі 250 тисяч, аби керівництво будинку дитини самостійно обрало, на що спрямувати кошти.

 

Та диво новорічних свят також відчули всі учні молодших класів шкіл Молодіжного, а саме навчальних закладів №8, 12, 17, 26 і 31. Понад 2000 вихованців отримали солодкі подарунки.

- Турбота про дітей - це пріоритет діяльності народного депутата Костянтина Жеваго. У наступному році триватиме підтримка шкіл і садків мікрорайону. Потреб дуже багато: це і заміна вікон, і установка мультимедійних комплексів, і установка спортивних майданчиків. Відповідно до прохань і побажань, народний депутат буде продовжувати допомагати всім жителям молодіжного, - розповіла Ірина Зінченко, помічниця Костянтина Жеваго.

 

Вручення солодких подарунків учням 1-4 класів на честь Новорічних свят - захід вже традиційній, та триває багато років. Тож дітлахи школи №17 до цього дня підготували цікаву розважальну програму, на яку завітала Ірина Зінченко. Школярі продемонстрували свої артистичні таланти, розігравши на сцені актової зали казку «Коза-дереза».


 


Від імені батьківського комітету висловлюємо подяку за підтримку школи і наших дітей, які щорічно отримують подарунки на перше вересня і новорічні свята. Так само висловлюємо подяку за встановлення дитячого майданчика для нашої школи, на якій займаються не лише учні школи, - висловила подяку голова батьківського комітету Інна Шамрай.


 


Та солодощі – далеко не єдині подарунки, що презентує Костянтин Жеваго. Протягом багатьох років за рахунок фінансування із благодійного фонду народного депутата у школах та дитячих садках, що знаходяться на окрузі Костянтина Жеваго, проводяться ремонти та оновлення матеріально-технічної бази. Так, у школі №17 замінили вікна на металопластикові у музичній залі та у столовій, а на території закладу встановили сучасний дитячий майданчик. Останньому особливо зраділи батьки школярів та мешканці навколишніх районів. Найближчий дитячий майданчик, що є безпечним та цікавим для маленьких бешкетників, знаходиться у парку Воїнів-інтернаціоналістів. Його, до речі, також встановили за рахунок фінансування із благодійного фонду Костянтина Жеваго.

 

- У нашому дворі нормального майданчика немає. Раніше ми ходили у парк аби погратися. А зараз, поки чекаємо на закінчення уроків у старшого, розважаємося на території школи. Це не тільки зручно. Я ж бачу, що майданчик новий, елементи всі на місці, а не так як на багатьох майданчиках, де багато зламаних деталей, - розповіла Тетяна, мати двох дітей.

Також, лише протягом 2017 року, заміну вікон провели у дитячому садочку № 55, а дитячий садок №74 отримав у подарунок багатофункціональний музичний центр, завдяки якому свята у закладі проходять набагато веселіше.

 

А фільтри для води, що були встановлені багато років тому у всіх школах Молодіжного, і наразі добре функціонують.

Варто згадати ще один момент, який демонструє турботу про малечу. 1 вересня, якого з таким трепетом чекають наймолодші школярі, першачки отримують подарунки. У яскравому пакунку на малечу традиційно чекає канцелярський набір: пластилін, фломастери, зошити, ручки та інші, необхідні для навчання і розвитку дитини, цікавинки.

 

Це все - не повний перелік проектів, що були реалізовані задля гідного виховання маленьких кременчужан. Фінансування дитячих потреб – це вклад у майбутнє України, майбутню сильну націю. У нашому сьогоденні достатньо сірих відтінків, тож головна задача дорослих – піклування про молодь, аби наступне покоління розфарбувало країну у яскраві, радісні кольори.

 


 

Автор: на правах рекламы
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх