Злети і падіння-2015: як спрацювали кременчуцькі підприємства в 2015-му

23.01.2016, 08:30 Переглядів: 4 905

Злети і падіння-2015: як спрацювали кременчуцькі підприємства в 2015-му

Найбільше зросло виробництво одягу та цукерок. Машинобудування, як і в 2014 році, падає

Минулий 2015 рік був більш-менш вдалим для підприємств легкої та харчової промисловості. Та не для всіх. Швейна фабрика «Кремтекс» тримається непогано, продаючи робочу силу. Вона виконує замовлення Німеччини: шиє одяг на давальницькій сировині під торговими марками замовників і відправляє їм, роботи вистачає. Зросло в місті й виробництво цукерок та «молочки». Чого не скажеш про м'ясну продукцію: ПАТ «Кременчукм'ясо», порівняно з 2014 роком, зменшило виробництво ковбаси та напівфабрикатів.

 

 

На жаль, як і в 2014 році, продовжили падіння «важковаговики» – вагонобудівний завод, «Кредмаш», колісний завод.

 

Зазначимо, що понад 70% продукції машинобудування було орієнтовано на російський ринок. А після агресії «братнього народу» співпраця, що складалася за часів Радянського Союзу, стала фактично неможливою. Пошук нових ринків збуту, як бачимо по цифрах, поки що результатів не дає.

 

Найбільше помітна криза на вагонзаводі – втім винний тут не лише «російський» аспект. Ще в 2014 році ЗМІ писали про перевиробництво вантажних вагонів на теренах колишнього СРСР і в цілому в Європі. У 2013 році «Крюківський вагонзавод» випустив 5 316 вантажних вагонів – за два роки їх виробництво скоротилося до 400 – у 13 разів. Свого часу депутати міськради надсилали листи уряду, прохаючи дати державні замовлення кременчуцьким сталеварам та вагонобудівникам – замовлень на вантажні вагони не дочекалися. На пасажирські вагони замовлень немає другий рік поспіль.

 

Винятком серед міських машинобудівників є ПАТ «АвтоКрАЗ”: виробництво залишилося на рівні 2014 року. Підприємство тримається, в основному, за рахунок замовлень для армії.

 

ПАТ «Укртатнафта» надало дані за 9 місяців. У сукупності за всіма видами продукції спостерігається падіння (за рахунок дизпального та авіапального), але виробництво бензинів не набагато, але зросло: А-95 на 0,2%, А-92 на 7,2%.

 

Два підприємства – сталеливарний і автоскладальний заводи, як і в 2014 році, не працюють і навряд чи зможуть «повстати з попелу» – працівників скорочено.

 

Зменшили обсяги виробництва

 

Злети і падіння-2015: як спрацювали кременчуцькі підприємства в 2015-му 

 

Тетяна ДОНЧЕНКО, інформація підготовлена за довідкою економічного відділу міськвиконкому

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх