Зупинка розміром з котедж

23.09.2012, 10:16 Переглядів: 8 579

У Кременчуці під виглядом соціального проекту КП «Ринкова площа» віддадуть у користування великі шматки землі

Зупинка розміром з котедж

Типовий макет зупинки 


8 земельних ділянок загальною площею близько 2,5 тисячі квадратних метрів виділять комунальному підприємству «Ринкова площа». Рішення про затвердження проектів землеустрою та виділення у постійне користування землі для благоустрою 8 зупинок мають затвердити на сесії міськради, яка відбудеться 25 вересня. Землю віддадуть КП «Ринкова площа», яке вже залучило інвестора для облаштування зупинок. Нагадаємо, інвестиційний конкурс виграла фірма «Європабуд» (директор Валерій Моцарь). Після конкурсу окремі депутати задавалися питанням: чому фірма одна? Чому не враховані інтереси інших підприємців, які теж не проти облаштувати зупинки в єдиному стилі, як вимагає міська влада? Та на сесії наприкінці травня таки затвердили результати інвестиційного конкурсу.

 

Цивілізовані зупинки потрібні кременчужанам. Це головний аргумент, яким керувалися депутати. Та тільки аж надто багато комунальної землі виділяється, і явно не на облаштування навісів від дощу. Так, відповідно до проектів рішень сесії, під одну зупинку відводиться від 81 кв м (як площа одноповерхового приватного будинку або магазинчик) і до 431 кв м (як 5 будиночків або солідний магазин). Усього під зупинки на цей раз готуються виділити 2481 кв м комунальної землі. А можливо, і більше: директор КП «Ринкова площа» Олександр Гаврилов заявив на земельній депутатській комісії, що «на підході» проекти ще 8 зупинок. Депутати питань майже не ставили. Лише поцікавилися, чи будуть соціальні зупинки (без торгових павільйонів у комплексі), тільки з навісом. Пан Гаврилов запевнив: будуть! Однак поки що проекти розроблені на «жирні» шматки землі. І це особливо цікаво: адже одночасно громаді Кременчука пропонується обговорити регуляторний акт на розміщення малих архітектурних форм (кіосків). Їх хочуть дозволити не ближче, ніж за 20 метрів від зупинки. А тепер простежимо наслідки двох, так би мовити, концептуальних рішень міської влади: автоматично «господар» величезних зупинок отримає пріоритет у вигляді козирних місць для торгівлі. Бо всі інші, чиї кіоски не вписуються в нову схему розміщення МАФів, підуть торгувати «на задвірки» – тобто вглиб кварталів.

 

Кому понесуть грошики підприємці?


У проекті рішення, який передбачає передачу в користування землі під зупинками КП «Ринкова площа», немає пункту про плату за землю. Треба розуміти, комунальне підприємство отримує ділянки безкоштовно задля «благородної мети» благоустрою зупинок. Та раніше ми вже аналізували всі нюанси земельних питань у матеріалі «Яку ціну заплатить громада за облаштування зупинок». Отже, з‘являється симпатичний магазинчик – власність інвестора. Плата за оренду землі комерційного призначення в Кременчуці складає 5%. Та бюджет може не побачити цих коштів – адже земля в користуванні у КП «Ринкова площа»! Щоправда, у попередньому рішенні міськради йшлося про земельний сервітут, але не було прописано, з ким укладається договір – чи то з виконкомом, чи то із вже визначеним користувачем (КП «Ринкова площа»). Та депутати чомусь і досі не звернули уваги на «ціну питання».

 

Зупинки та їх розміри


1. Маршрут №30 – вул. Миру, в напрямку центру міста – 300 кв м

2. Меморіал «Вічно живим», в напрямку колісного заводу – 293 кв м

3. «Пошта» по вулиці Приходька, в напрямку центру міста – 234 кв м

4. «Хлібзавод» (кінцева зупинка) на просп. Полтавському – 414 кв м

5. «Залізничний вокзал» («Амстор»), в напрямку Молодіжного – 391 кв м

6. «Залізничний вокзал», в напрямку вул. Леонова – 81 кв м

7. Маршрут №30 – вул. Московська, в напрямку центру міста – 431 кв м

8. «Пекарня», в напрямку центру міста, по вул. Чкалова – 337 кв м.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх