У Кременчуці прокуратура судиться за Затон

17.03.2012, 10:16 Переглядів: 3 838

Кременчужанам хочуть повернути улюблене місце відпочинку

У Кременчуці прокуратура судиться за Затон

Так зараз зустрічає кременчужан Затон – металевим парканом та «тимчасовою будівлею» яхт-клубу

 

Міська прокуратура направила до Автозаводського райсуду позов про скасування рішення міської ради, яким дозволили будівництво яхт-клубу «Посейдон» в районі Затону. Улюблене місце відпочинку багатьох поколінь кременчужан зараз обнесли парканом, а берег «закатали» в бетон. Чи зможуть люди знову відпочивати на березі річки – вирішить суд.

 

У грудні 2008 року Кременчуцька міська рада надала в оренду підприємству ТОВ «Яхт-клуб «Посейдон» земельну ділянку (43000 кв м) для будівництва комплексу. Це ласий шматок землі добре відомий мешканцям Ревівки та центру міста як Затон. Багато хто відпочивав тут раніше, засмагав на пляжах, влаштовував із сім'єю пікніки. Міські депутати цю традицію вирішили перервати – зволіли, щоб там з’явився гарний яхт-клуб, де б солідні кременчужани добре проводили час. Вони підтримали тоді свого колегу-депутата Олександра Мельника, якого пов'язують з «Посейдоном», та прийняли рішення віддати землю в оренду. Але будівництво йшло повільно. Тож депутатам довелося ще раз, у серпні 2011 року поновити договір оренди земельної ділянки, аби там все добудували.


У нас на Затоні...


Зараз від старого Затону нічого не залишилося – дерева знесені, замість піщаних пляжів – бетон. «Посейдон» обнесений парканом та добре охороняється. Тепер місцевим тут вже не відпочити. Аби просто дістатися  до води в цьому районі та побачити Дніпро, доводиться лізти крізь бур'яни. Про пікніки вже годі й мріяти.


Дорога до суду вимощена скаргами мешканців


Майже з початком будівництва місцеві жителі почали скаржитися в усі інстанції.


– Ми писали до природоохоронної прокуратури, обласної прокуратури, в Адміністрацію Президента, – каже кременчужанин Віталій Дяченко, – але сенсу ніякого. Відповідали, що не знайшли порушень законодавства. В останній раз поскаржилися до Генеральної прокуратури.
У лютому 2012 року прокуратура Кременчука направила позов до суду щодо скасування останнього рішення міської ради про подовження оренди «Посейдону».


За словами помічника прокурора Кременчука Ольги Пальоної, міська рада не мала права віддавати в оренду цю землю, оскільки вона знаходиться на березі річки. Також у власників відсутні деякі документи, експертні висновки. Вони продовжують запевняти, що на території немає капітальних споруд, фундаментів і яхт-клуб буде використовуватися лише для спорту, а не задля заробляння грошей. Сподіваємось, що судовий розгляд як мінімум поверне кременчужанам вільний доступ на півострів.

 

У Кременчуці прокуратура судиться за Затон

Стара фотографія Затону з супутника. На ній видно піщані пляжі, де купалися кременчужани, та дерева, в тіні яких вони ховалися від спеки. Исполь зована карта Google.

 

У Кременчуці прокуратура судиться за Затон

Піщана коса стала бетонною. Зайти на неї кременчужани можуть хіба що після великих морозів – по кризі. Але все одно доволі лячно – охорона ж не спить...

Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх