Включаємо гальма

28.01.2010, 22:37 Переглядів: 3 744
«ТелеграфЪ» вивчав, що робити із взуттям аби воно не було слизьким.
Фото: Дмитрий Бабец

Народних порад, засобів та способів, як «модернізувати» взуття, аби воно було не таке «слизьке», безліч. «ТелеграфЪ» вирішив випробувати їх на собі, аби дізнатись, який найефективніший. Виявилось, що від ожеледиці не рятує ніщо. Тож взуття із підошвою «як трактор» – найкращий помічник.

У носках

Виходжу на слизьку-слизьку доріжку. З одного боку – добре втоптаний сніг, на якому от-от поїдеш, з іншого – льодовий панцир. Витягаю з кишені старі шкарпетки – вони мають врятувати мене від падіння. Народний рецепт гласить: носки потрібно натягнути на чоботи. Дається це не просто – вони ніяк не бажають налізати на п’ятки. Хвилин через п’ять носки вже вдягнені на чоботи. По втоптаному снігу в такому прикиді йти набагато легше, не  ковзаєш. А от на льоду цей «винахід» зовсім не допомагає. Такий засіб, звичайно, не підійде модницям. Бо коли я спробувала прогулятись у шкарпетках, перехожі кидали на мене здивовані погляди і посміхались. Хіба що поверх чобіт одягнути не діряві, а дуже гламурні носки. Ще один мінус – тканина швидко псується.

Із наждачним папером

Фото: Дмитрий Бабец

Для цього потрібно знайти великий шмат наждачного паперу – по розміру вашої ноги. З нього по контуру підошви вирізати макет та скочем прикріпити до взуття. Вигляд не надто естетичний, бо чоботи перемотані скотчем. На льоду «наждачка» не допомагає, лише по вкатаному снігу йти легше. До речі, дрібнозерниста не допоможе, бо швидко забивається снігом та льодом.

Із картоплею

Фото: Дмитрий Бабец

І яка розумна людина порадила натерти підошву картоплею, аби менше ковзати? Я сумлінно розрізала картоплю, добре натерла підошви, взулася і… поїхала як корова на льоду. І не дарма, бо картоплею іноді навпаки натирають дерев’яні бруси, аби меблі краще ковзали при транспортуванні. Насправді, кажуть, цей овоч таки може полегшити пересування в ожеледицю, просто у інший спосіб. Натерти картоплю на терці, нанести кашку на підошву та залишити на ніч на морозі. Однак це доволі заморочливо, а кашка все одно швидко відпаде з підошви. Тож краще не мудрувати, а придбати взуття із підошвою «як трактор».

Із лейкопластирем
Купляю в аптеці широкий лейкопластир і наклєюю його на підошву. Вона має бути сухою – інакше пластир одразу відклеїться. Виглядає таке взуття доволі естетично – пластир не видно. На льоду він не дуже допомагає, а на втоптаному снігу більш менш тримає. Однак такий метод прийнятний лише на коротких дистанціях – пластир швидко відклеюється.

На тертушках
Ви ніколи не ходили на тертушках? Це дуже просто. І дуже смішно. Купляєте невеличкі тертки, такі, щоб підходили до розміру вашої ноги. Зафіксуєте їх на чоботах скотчем і рушаєте у подорож! Щоправда, тертушки трохи уповільнюють рух. А на снігу після того, як ви пройшлись, залишаються сліди, ніби від міні-трактора. На льоду ж цей диво-засіб не рятує. Навіть навпаки, ноги роз’їзджаються, оскільки тертки залізні. Тим більше, існує ще й вірогідність того, що хтось із перехожих викличе для вас «швидку».



 
Автор: yaremko
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх