Доїхати до Криму таки можна

2.08.2007, 17:08 Переглядів: 2 342
Дістатись до Криму у самий розпал літа – завдання не з легких. «Залізничні» квитки на «південні» потяги – рідкість, а місця у мікроавтобусах заброньовані заздалегідь. Єдине, що залишається кременчужанам – випробувати фортуну на автовокзалі, замовити цілий мікроавтобус, дістатись до півдня на таксі або… автостопом.

Сьогодні терміново виїхати до Криму, не маючи власного автомобіля або товстого гаманця, кременчужанам практично неможливо: квитки майже на всі види транспорту – відсутні. Але іноді удача таки посміхається тим, хто прагне відпочити.
Тож, вибратися з Кременчука на південь можна кількома способами. По-перше, залізницею. У довідковому бюро залізничного вокзалу у понеділок, 30 липня, нам повідомили, що на потяг «Кременчук-Сімферополь» на третє серпня залишився один квиток. На п’яте серпня – кілька квитків в СВ-вагони за ціною 350 гривень. На сьоме серпня – два плацкартних верхніх бокових місця. «Але ці квитки розметуть за кілька хвилин», – кажуть у довідковому. І додають: до Херсона доїхати трохи легше: «На п’яте та сьоме серпня квитки ще є!» А ось до столиці гумору  – Одеси, залізницею, а саме швидким потягом «Харків-Одеса», не доїхати. На п’яте та сьоме серпня квитків на цей потяг взагалі немає.
Немає квитків і на автобуси та мікроавтобуси приватних перевізників до Сімферополя і Ялти. На третє та четверте серпня приватні перевізники могли записати нас лише в резерв: «Якщо хтось не поїде або наберемо багато пасажирів, ми вас заберемо!» Звичайно, можна поїхати компанією і найняти маршрутку. Для цього потрібно зібрати 17 чоловік, по 100 гривень з кожного.
Ще до Криму можна дістатися автобусами з автовокзалу. Але придбаєш тут квиток чи ні незрозуміло, бо з автобусами, виявляється, теж не просто. «Всі автобуси транзитні. Квитки продаємо перед відправленням. Сьогодні на Феодосію було 4 вільних місця. Вчора – 15, а до цього не було жодного!» – кажуть у касах автовокзалу. Також касир додає, що пасажири до Ялти їдуть уже з Києва і в Кременчуці майже не підсідають. Разом з тим на автовокзалі нам підказали спосіб виїхати до Криму. Із 29 липня через Кременчук ходить новий транзитний автобус Київ-Керч. Від автовокзалу він щоденно відправляється о 14.40. На нього квитки зараз є завжди.
Також до Криму можна доїхати на таксі. В одній із міських служб таксі нам прорахували, що проїзд до Ялти обійдеться у межах 1200 гривень. Ще до омріяного напівострова можна дістатись літаком. Для цього доведеться їхати до Києва, а звідти вже летіти до Сімферополя. Коштує квиток на літак більше 700 гривень.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх