Паспорти вже є!

19.07.2007, 18:07 Переглядів: 1 825
У Кременчуці почали видавати нові закордонні паспорти.

Минулого четверга, 12 липня, в області почали видавати закордонні паспорти нового зразка. Першим у Кременчуці отримати новий паспорт пощастило Олександру Сотникову. Того дня він завітав до державного підприємства «Ресурси-Документ» і в урочистій обстановці отримав свій документ. «Я більше місяця чекав на цю подію. За свій паспорт сплатив 360 грн. З новим паспортом я зібрався поїхати на відпочинок за кордон», – каже він.
За словами заступника директора Полтавської філії державного підприємства «Ресурси-Документ» Руслана Срібного, першу партію паспортів ДП «Ресурси-Документ» почали видавати в області саме з Кременчука. «Ми видачу почали із Кременчука. Протягом тижня, вважаю, вирішимо всі проблеми з видачею закордонних паспортів нового зразка. Зараз ми перейшли на продовжений режим роботи наших підрозділів з 8.00 до 19.00 у робочі дні і в суботу з 8.00 до 13.00. З наступного тижня ми будемо готові виготовляти паспорти в строк від 5 до 30 днів», – сказав Руслан Срібний.
Сам новий паспорт синього кольору, а не червоного, як було раніше. Паспорт має 25 рівнів захисту від підробок. Персональну інформацію людини наносять за допомогою лазера на сторінку з полікарбонату (високоякісний пластик), що вшита в паспортну книжку. Її неможливо ні розшарувати, ні перезаписати. Праворуч від фотографії маленькими дірочками вибито її копію. Копію можна побачити, тільки якщо дивишся на світло. А на дотик – гладенька поверхня. Внутрішні сторінки паспорта, призначені для проставляння віз, містять фонові графічні узори національної тематики. Крім того, у паспорт у подальшому можна буде вмонтовувати спеціальний безконтактний електронний чіп для зберігання біометричних характеристик особи (наприклад, відбитків пальців). До речі, старі паспорти будуть дійсні до закінчення терміну їх використання, який сягатиме 10 років і зазначений у самому паспорті.
Нагадаємо, протягом кількох останніх тижнів, у Полтавській області, як і в інших регіонах країни, не видавали нові закордонні паспорти через відсутність бланків.

Виготовити закордонний паспорт у ДП «Ресурси Документ» ( вул. Красіна, 67) за п’ять робочих діб коштуватиме близько 800 грн.
У відділі громадянства, імміграції, реєстрації фізосіб, який після реорганізації днями поновить роботу (біля н/к клубу «Зебра») паспорт можна буде виготовити протягом місяця за 210 гривень.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх