Нові валютні правила

20.10.2005, 17:10 Переглядів: 3 657
Сума задекларованих коштів, яку можна ввезти або вивезти з України, змінилася. Відтепер вивезти можна до 10 тисяч доларів, а ввезти – до $15 тисяч.

Нацбанк з 21 жовтня збільшив розмір суми, які можна ввезти або вивезти з України. За більш детальною інформацією “ТелеграфЪ» звернувся до  начальника валютного відділу “Промінвестбанку” Лариси Тараненко.
- Скільки валюти тепер можна вивезти за кордон?
- Задекларовану українську валюту можна вивозити на суму до десяти тисяч гривень. Якщо ви вивозите з України до трьох тисяч гривень, то задекларувати ці кошти можна усно. Три тисячі гривень – це також максимальна сума, на яку можна вивозити ювілейні та пам'ятні монети. Якщо ж ви вивозите кошти в доларах (або в іншій еквівалентній валюті), то, задекларувавши, зможете вивезти до 10 тисяч. Три тисячі доларів можна вивезти без документів. Отже, сума, яку можна вивезти з України збільшилась, раніше вона складала $6 тисяч.
- А якщо ми вивозимо або ввозимо банківські метали, наприклад золото?
- Що стосується злитків, то тут також відбулися зміни. Тепер вивезти з країни можна не більше 200 грамів золота. Раніше дозволялося лише 100 грамів. Щодо ввезення банківських металів, то тепер законно можна ввезти до 500 грамів.
- Скільки валюти можна ввезти до України?
- Якщо ви ввозите гроші в гривнях, то можете ввезти не більше 10 тисяч. Якщо ж ваші гроші зберігаються у доларах, то ви можете ввезти в Україну до $15 тисяч. Без декларації ця сума становить $3 тисячі
- Чи входять у ті кошти, які вивозять або ввозять в Україну, дорожні чеки та пластикові картки?
- Дорожні чеки входять. Щодо карток, то тут існують свої правила. На одній пластиковій картці, що  вивозиться з країни, має бути не більше 10 тисяч.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх