Знайти роботу складно, але можна

13.10.2005, 15:10 Переглядів: 2 091
На ринку праці існує стабільний попит на чоловічі професії. Жінкам влаштуватися на роботу важче.

Як зазначила голова спеціального відділу взаємодії з роботодавцями міського Центру зайнятості Ірина Калабкіна, питання працевлаштування громадян завжди стоїть гостро. Cитуація на ринку праці залишається стабільною і якихось серйозних змін з часу проведення останньої ярмарки вакансій, тобто з травня місяця поточного року, не зазнала. Сьогодні, більша потреба, як завжди, саме “чоловічі” професії. В базі даних вакансії для них складають 70 відсотків від загальної кількості. З іншого боку, чоловіків, що бажають працевлаштуватися через центр зайнятості, менше ніж 30 відсотків, а отже, пропозиція на чоловічі спеціальності значно перевищує попит на них. Жінкам, як і раніше, знайти роботу важче.
Пані Ірина повідомила, що наразі ніяких масових звільнень і скорочень працівників не спостерігається, а такі підприємства як ВАТ “Кременчуцький колісний завод”, концерн “Крюківський вагонобудівний завод”, ВАТ “Кременчуцький сталеливарний завод” і ВАТ “Кременчукм’ясо” постійно ведуть набір працівників.
Більше того, навчальні заклади центру зайнятості готують фахівців на замовлення підприємств. Так, за спеціальним замовленням ВАТ “Кременчукм’ясо” закінчує навчання вже друга група продавців з п’яти чоловік для фірмового супермаркету, що невдовзі відкриється. Також уже працевлаштовано трьох машиністів холодильних установок, що проходили навчання у центрі. Окрім того, наразі центр співпрацює з ТОВ “Нова Холдинг”, що невдовзі відкриє новий гіпермаркет на Молодіжному.
Ірина Калабкіна зазначає, що роботодавців до створення нових робочих місць навіть заохочують фінансово. Так, якщо організація створює нове робоче місце і працевлаштовує людину, яка більше ніж півроку стоїть на обліку в центрі зайнятості, то центр компенсує роботодавцю заробітну плату, яку новий працівник отримуватиме протягом року. Роботодавцям також пропонується оформити працівника на стажування, при цьому центр продовжуватиме платити цій людині грошову допомогу.
Не дивлячись на всі ці заходи, безробітних у місті вистачає. На обліку міського центру зайнятості перебувають 2 921 бажаючий працевлаштуватися.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх