Міськдовідка

24.04.2009, 17:48 Переглядів: 2 946
Як нараховується оплата за електроенергію?.

Як розраховується оплата за електроенергію, якщо контролер не мав доступу до лічильника? На якій підставі «Полтаваобленерго» нараховує оплату по попередньому місяцю? Якщо контролер пізніше зняв показання лічильника, у який термін відбувається перерахунок?

(З телефонного дзвінка до редакції)

Сергій АНДРІЄВСЬКИЙ, керівник Кременчуцької філії ВАТ «Полтаваобленерго», послався на «Правила користування електричною енергією для населення»:

«Якщо доступ до приладу обліку неможливий, представник енергопостачальника виписує платіжний документ на підставі даних про фактичне споживання електричної енергії за попередній період.» Тим же пунктом «Правил» передбачено: якщо контролер протягом двох розрахункових періодів не мав доступу до лічильника, він залишає споживачу в поштовій скриньці повідомлення про дату наступного візиту чи прохання передати показання приладу обліку. Якщо споживач не передав дані протягом 30 днів, енергокомпанія має право навіть відключити електропостачання.

Пан Андрієвський наголосив, що контролери знімають показання лічильників до 25 числа кожного місяця. Якщо дані були отримані енергокомпанією пізніше, то споживачу відкоригують оплату вже у наступному за розрахунковим місяці. Наприклад, у вас зняли показання лічильника 27 березня, тож за березень (у квітні) вам виставлять рахунок на підставі даних про обсяг споживання за лютий, а вже у рахунку за квітень (фактично у травні) зроблять перерахунок.

Наразі повідомити дані електричного лічильника можна й через Інтернет, на сайті: http://www.vas.com.ua



 
Автор: editor
Теги: оплата
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх