Чому не видають акти на землю?

17.07.2009, 09:52 Переглядів: 2 443
Чиновник пообіцяв, що штучних перешкод не буде.

До редакції «Телеграфа» звернувся Микола Просвєтов, член садівничого кооперативу «Івушка», що на Кривушах. Він повідомив, що не може забрати в райдержадміністрації Кременчуцького району вже готовий акт на землю. Не видають, бо вимагають довідку про те, що керівництво «Івушки» уклало договір на вивезення сміття із території кооперативу.

– Я не входжу до правління кооперативу, ці питання не вирішую. Та й взагалі, за яким законом мені чинять перешкоди у праві приватизації землі? – запитує пан Просвєтов.

Подібні питання «Телеграфу» ставили і члени садівничого кооперативу «Райдуга». Звернувшись до юристів, ми з‘ясували, що ніяких законних підстав затримувати акти на землю через договори на вивезення сміття не існує. За коментарями ми звернулися до райдержадміністрації.

Іван ПАНАСЕНКО, голова Кременчуцької РДА:

– Відділи земельних ресурсів, які, до речі, не підпорядковуються райдержадміністрації безпосередньо, не можуть ставити таку вимогу. Вони можуть лише рекомендувати. Звернень з приводу затримки актів до мене було багато. Ми домовлялися з людьми... Але проблема зі сміттям існує. Майже всі кооперативи не мають договорів на вивезення відходів, і тому люди засмічують території. Думаю, ми зустрічатимемося з керівництвом дачних кооперативів і знаходити консенсус, а потім компроміс.

– Як бути людям із актами не землю?

– Людина може отримати акт безперешкодно.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх