Процедуру техогляду хочуть змінити

24.05.2007, 16:05 Переглядів: 2 392
Сергей Владимирович! Растолкуйте, пожалуйста, что с техосмотром. Bilan.

(Із SMS-повідомлень)

Міністерсво транспорту хоче забрати у ДАІ функції проведення техогляду. У Кременчуці державтоінспектори досі не отримали ніякої офіційної інформації з цього приводу. Куди будуть «текти» щорічно 1,7 мільйонів міських гривень, невідомо.

18 квітня Кабмін схвалив Концепцію реформування державної системи технічних оглядів колісних транспортних засобів. Згідно з цим документом Міністерство транспорту забирає у ДАІ функцію проведення техоглядів. Через тиждень мінтранс заявив, що після досягнення порозуміння з МВС, станції техогляду мінтрансу проводитимуть лише інструментальний контроль, а ДАІ буде займатися оформленням результатів. Тобто, автолюбителям треба буде ганятися за двома зайцями. «Планується відкрити близько 600 станцій по Україні, – заявив заступник міністра транспорту України Леонід Сергієнко. – Вони будуть спеціалізуватися на марках авто, що дасть змогу спрямовано застосовувати те обладнання, яке відповідає тим чи іншим параметрам транспортного засобу».
У кременчуцьких даішників ніякої офіційної інформації про зміни у проведенні техогляду немає. «Як працювали, так і працюємо, – каже державтоінспектор другого МВ ДАІ Віктор Синяговський. – Щодо фінансових змін, якщо такі будуть, не думаю, що якась СТО буде робити техогляд за 34 гривні – ціна зросте».     

Що хочуть забрати у ДАІ... чи у міста?
За даними ДАІ, у Кременчуці зареєстровано 6405 одиниць транспорту на підприємствах (щорічний ТО), 44138 автомобілів (кожний шостий із власним авто!) та 565 мотоциклів у індивідуальних власників (ТО раз у два роки), а також 840 автобусів, що виконують пасажирські перевезення (чотири рази на рік). Вартість проходження процедури техогляду становить: для легковиків 55 гривень, для автобусів – 60 гривень (сума, звичайно, без сплати податку). Враховуючи вище зазначені цифри, отримуємо, що на кременчуцькому ринку техогляду щорічно обертається близько 1,77 мільйонів гривень (без податків), які спрямовуються до міського бюджету. Куди після перерозподілу функцій підуть ці гроші, поки що ніхто не знає.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх