У Новий рік і без снігу?

29.12.2006, 10:12 Переглядів: 1 970
Яка погода очікує нас у новорічну ніч та у перші дні 2007-го року? Що брати з собою на зимові прогулянки у святкові новорічні дні: санки та

ковзани чи може парасольку?.

Гідрометцентр прогнозує українцям на 31 грудня – 5, – 6° С. А також сніг, справжній, але маленький. Проте, дорогі кременчужани, нам скоріш за все опади у вигляді сніжинок не світять! Будемо сподіватися, що хоча б те, що маємо на сьогодні, не розтане до Нового року. Адже на цьому сніжні та морозні радощі можуть закінчиться – після свят прогнозисти знову «пророкують» потепління.
Отже, очікуйте:
Неділя, 31 грудня – 1, – 3° С, малохмарно у Новорічну ніч – 3, – 5° С, хмарно
Понеділок, 1 січня +2, 0° С, хмарно у ніч на вівторок +2, 0° С, похмуро
Вівторок, 2 січня +5, +3° С, похмуро, невеликий дощ у ніч на середу +5,+3° С
Середа, 3 січня +5,+4° С, похмуро, невеликий дощ у ніч на четвер +5,+3° С
До речі, під час написання матеріалу за вікном ішов лапатий, щоправда, ріденький, але ж сніг! Заглядаємо до прогнозу – «без опадів»! Висновок – хтось іноді помиляється! Тож є вірогідність, що прогнозисти схиблять і на Новий рік!

Росія «украла» нашу погоду
В усьому «винна» циркуляція повітряних мас в атмосфері, стверджують в один голос метеорологи. За останні 30 років структура  цієї циркуляції змінилась настільки, що основні центри дії атмосфери, які визначають клімат України (Азорський, Ісландський та Сибірський антициклони) – значно змістилися. Простіше кажучи, «наша» погода залишила нас і пішла опановувати нові простори. А саме, так званий Сибірський максимум, який відповідає за наші морози, змістився далеко на схід. І умовно кажучи, погода, до якої ми звикли у грудні, зараз – десь у районі Уралу (Росія). До речі, там нині іде сніг, а в ніч на Новий рік очікується 24, 28 нижче нуля.

«А не зганяти б нам в Україну позасмагати?» – Не погано звучить!
Насолоджуються українські прихильники тепла поблажливою зимою не вперше. Аналогічна температура була протягом цього ж періоду в 1960, 1969, 1978, 1981, 1982, 1989, 1990, 1996, 2000 роках. За сто років середня температура у холодний період в Україні зросла більш ніж на 1,5°. У майбутньому (через 20-30 років) ми, громадяни України, можемо узагалі не бачити снігу зимою. Літо буде спекотним, а зими завжди теплими, як у країнах Середземномор’я (Греція, Туреччина, Італія, Франція тощо). І потягнуться до нас люди на відпочинок з усього світу…



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх