Що чекакє на мешканців малосімейок

5.01.2006, 14:01 Переглядів: 1 739
До редакції “Телеграфа” звернулися мешканці однієї з малосімейок, яку за програмою реконструкції малосімейних гуртожитків на 2006-2015 роки до 2007 року мають перебудувати. З питаннями, що цікавлять мешканців, ми звернулися до начальника КП “Квартирне управління” Володимира Обідчука..

– Володимире Івановичу, чи зможуть мешканці малосімейок, яким виповнилось 46-47 років, отримати кредит при викупі реконструйованого житла?
– Так, вони матимуть на це право, адже тут не йде мова про надання молодіжного кредиту.
– Якщо весь будинок протестує проти відселення, чи будуть переселяти мешканців?
– Ми будемо відселяти людей, незважаючи на їхній протест. Ці малосімейки зараз знаходяться у аварійному стані.  Житло надавалось як тимчасове, воно не приватизоване, і мешканцям не належить. Людей ми переселимо в інші малосімейки.
– За квартирними чеками, людина має право на 21 кв. метр плюс 10 кв. метрів на сім'ю. Якщо люди викуповуватимуть житло у реконструйованій малосімейці, чи будуть вони сплачувати за ці квадратні метри, що належать їм згідно з законом?
– Так,  у тому випадку, коли мешканці будуть викуповувати реконструйоване житло, вони платитимуть за ці квадратні метри. Але ці кошти ми покриваємо тим, що сплачуємо за людей частину кредитної ставки. Незалежно від того, скільки складає кредитна ставка, мешканці малосімейок будуть платити лише 3 відсотки. Наприклад, якщо кредитна ставка складає вісім відсотків, то п'ять відсотків буде сплачувати “Квартирне управління”.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх