Мешканці проти розширення катку "Айсберг"

10.08.2012, 15:11 Переглядів: 3 548

До редакції «Телеграфа» надійшла копія листа від мешканців будинків 77-а, 79, 79-а, 81, що на вулиці Київській. Оригінал вони передали меру Олегу Бабаєву під час особистого прийому. Люди виступають проти розширення льодового катку «Айсберг», що знаходиться поряд із їхніми будинками, вказуючи на те, що порушуються будівельні норми.

«Впритул до наших будинків розташований льодовий каток «Айсберг». В теперішній час планується розширення меж будівлі катка. Планується розширити на 6 метрів ближче до будинку 77-а, а також на 15 метрів до будинку 79-а по вул. Київській, коли відстань від будинку 79-а і так складає 15 метрів. Хочемо зазначити, що біля будинку 79-а проходять центральні тепло– та електрокомунікації. Також зменшиться площа дитячого майданчика, знищаться фруктові насадження.

 

Таким чином не буде проходу між буд. 79-а та катком. У людей, що мешкають на нижніх поверхах, перед вікнами стоятиме сіра стіна, перестане існувати пішохідна доріжка, якою люди йдуть на роботу до тролейбусної зупинки, вони будуть змушені робити гак навколо будинку, щоб вийти на зупинку.

 

Крім того, вже зараз мешканці наших будинків у зв'язку з неналежною звукоізоляцією не мають можливості нормально відпочивати та жити в своїх оселях. Просимо розглянути нашу заяву на предмет законності будівництва та допомогти в задоволенні наших вимог на вільний прохід та спокійне тихе життя».

 

(99 підписів, фотокопія є в редакції)

 

Відповідно до п. 3.13 державних будівельних норм «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень» ДБН 360-92**, відстань між житловими будинками, житловими і громадськими, а також між виробничими будинками потрібно приймати на основі розрахунків інсоляції та освітленості відповідно до норм протипожежних вимог.

 

Так, ДБН передбачає, що між довгими сторонами житлових будинків заввишки 2-3 поверхи треба приймати відстані (побутові розриви) не менше 15 м, а заввишки 4 поверхи і більше – 20 м. Між довгими сторонами і торцями з вікнами із житлових кімнат цих будинків – не менше 15 м.

 

У прес-службі міськвиконкому «Телеграфу» повідомили, що лист мешканців переданий на розгляд до управління архітектури міськвиконкому. Мешканцям обіцяють дати відповідь 9 серпня – такий контрольний термін проходження документа. «ТелеграфЪ» запросив копію відповіді. Як вирішиться конфлікт між забудовниками та мешканцями, ми обов'язково повідомимо.

Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх