Чому не видають довідку про склад сім'ї, якщо є борг за квартиру?

7.11.2011, 13:20 Переглядів: 6 784

Запитуйте-відповідаємо

«У мене був борг за ексвитрати. Зараз я оформлюю субсидію, щоб і далі не накопичувати борги. Звернувся за довідкою з місця проживання до абонвідділу управляючої компанії «Добробит», що у Крюкові. Довідку не видавали, вимагали погасити борг. На чому базується така вимога товариства «Добробит»? Чи законна вона?».

 

Анатолій, із звернення до редакції


За коментарями «ТелеграфЪ» звернувся до Валентини Міненкової, директора ТОВ «Добробит», на яку, відповідно до угоди з виконкомом, покладена видача довідок мешканцям  про склад сім'ї та з місця проживання.


- А що нам робити, якщо один мешканець платить, інший не платить, а загальний борг мешканців перед ТОВ «Добробит» складає 3,5 мільйони гривень? Ви ж у магазині нічого в борг не берете? - спочатку відповіла запитанням на запитання пані Міненкова.


Проте назвати закон (чи підзаконний акт), який дозволяє управителям житла впливати на боржників за допомогою невидачі довідок, вона не змогла. І згодом сказала наступне:
- Довідки на субсидію ми людям видаємо, навіть якщо в них є борг. Для мешканців комунального фонду, який ми обслуговуємо, такі довідки безкоштовні. Для мешканців приватного сектору - послуга платна, тариф затверджений виконкомом. Якщо в жильців виникають проблеми з отриманням довідок, нехай звертаються до мене, будемо розбиратися окремо по кожній ситуації.

 

Від редакції. Вимога «спочатку гроші - потім довідка» є  протизаконною. До того ж, якщо йдеться про отримання субсидії (а оформити її можна навіть тоді, якщо є борг за квартиру), то ненадання такої довідки є порушенням статті 46 Конституції України, яка гарантує право на соціальний захист. Тому, якщо довідку не видають, радимо зробити наступне:


1. Звернутися письмово по довідку до керівника управляючої компанії, вказавши на ваше порушене право. Обов'язково зареєструвати звернення або надіслати його замовленим листом.
2. Оскаржити дії посадових осіб управляючої компанії в управлінні житлово-комунального господарства (воно зобов'язане контролювати дії управителів житла). 
3. Можливо, достатньо буде усного звернення. Контактні телефони:
3-83-47, 3-80-25 - директор ТОВ «Добробит» Міненкова Валентина Іванівна
3-10-13 - директор ТОВ «Житлорембудсервіс» Бондаренко Олександр Вікторович
2-12-06 - приймальня начальника УЖКГ Олександра Любенка

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх