Як прочистити труби: кілька дієвих порад від “Труболюб”

24.04.2024, 13:50 Переглядів: 807 Р

 

Забита раковина, вода, що застоюється і неприємно пахне - ці проблеми знайомі кожному. Іноді забруднення вдається усунути самостійно, а в інших випадках потрібна допомога професіоналів.

Труби можуть забитися з кількох причин: утворення жирового нальоту, потрапляння в каналізацію сторонніх предметів або ж неправильно змонтована система. Якщо прочистити раковину не вдається самостійно, варто звернутися в компанію “Труболюб” https://trubolub.com.ua/uslugi/prochistit-rakovinu/ оглянуть систему і усунуть проблему. Головне - не чекайте, що вона “розчиниться” самостійно.

“Народні” методи прочистити труб

Якщо забруднення мінімальне, впоратися можна й без допомоги хімічних засобів. Найпопулярніші методи такої очистки:

  • Соляний розчин (кілька ложок солі розчиніть у склянці води, вилийте їх в раковину і через 5 хвилин застосуйте вантуз);
  • Сода з оцтом (насипте в трубу 5 ложок соди і залийте 9% оцтом, за кілька хвилин промийте трубу гарячою водою);
  • Сода, оцет і пральний порошок (принцип той самий, тільки додайте до соди порошок і зачекайте трохи довше - близько 30 хвилин)
  • Лимонна кислота (засипте в раковину склянку лимонної кислоти, залийте двома склянками окропу і почекайте 20 хвилин, потім промийте раковину)

Хімічні засоби очистки

Якщо жоден з наведених вище методів не допоміг, спробуйте спеціальні засоби для очистки труб. В магазинах продаються різні порошки, рідини та гелі, які треба заливати холодною або гарячою водою. Зверніть увагу на цей момент - адже пластикові труби не рекомендується заливати окропом під час чистки.

Під час користування хімічними засобами важливо дотримуватися правил безпеки:

  • Застосовуйте рукавички та респіратор;
  • Не допускайте потрапляння препаратів на шкіру;
  • Не нахиляйтеся над раковиною під час хімічної реакції;
  • Чітко дотримуйтеся інструкцій.

Допомога професіоналів

Іноді забруднення настільки серйозне, що навіть хімічні засоби не допоможуть. Найчастіше так буває, коли в трубу потрапив сторонній предмет або глибоко в системі утворилася щільна “пробка” з волосся та жиру. В такому випадку краще якнайшвидше звернутися до професіоналів, адже зволікання може призвести до затоплення приміщення. Фахівці проведуть діагностику, визначать тип забруднення, а потім усунуть його швидко і ефективно.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх