Які клавіатури потрібні геймеру: три найкращі моделі

25.12.2023, 13:00 Переглядів: 618 Р

 

Клавіатура має значний вплив на ігровий досвід і успіх у віртуальних світах. Це основний інструмент для керування персонажем. Клавіатура потрібна для швидкого доступу до команд. За якими критеріями необхідно вибирати периферійну техніку та які моделі зараз на піку популярності, ви дізнаєтеся із цієї статті.


Типи клавіатур для геймерів

Найчастіше гравці вибирають механічні клавіатури. Вони характеризуються:

  1. високою чутливістю й точністю;
  2. довгим терміном служби;
  3. відчутним тактильним відгуком.

Моделі мають великі габарити й вагу, порівняно з аналогами коштують дорожче. Багато виробників пропонують геймерам мембранні клавіатури, до ключових особливостей яких належать:

  1. невелика вага;
  2. тиха робота;
  3. доступна вартість;

Термін експлуатації мембран обмежений, тому за активного використання клавіатура може вийти з ладу. Для завзятих гравців рекомендується механічна модель.

Ключові характеристики

Під час вибору клавіатури слід правильно визначити тип перемикачів. Крім механічних і мембранних, виробники пропонують оптичні варіанти. Для фіксації натискань у цьому разі використовуються інфрачервоні промені. Наявність додаткових мультимедійних кнопок і клавіш для програмування макросів стане плюсом, оскільки забезпечує зручність в управлінні та налаштуванні. Також потрібно врахувати:

  1. розмір (компактний, повнорозмірний);
  2. тип матеріалів (вони мають бути стійкими до зношування);
  3. наявність антиглянцевого або протиковзного покриття;
  4. тип підключення (магнітне, бездротове, комбіноване або дротове).

Дизайн таких клавіатур завжди яскравий. Часто вони мають футуристичний вигляд і різноколірне підсвічування. Вироби можуть доповнюватися інтегрованими USB-портами та аудіороз'ємами. Деякі клавіатури стійкі до вологи. Найчастіше їх роблять із пластику, але можна зустріти моделі з металу.

Популярні бренди та моделі

На ринку є безліч брендів, що пропонують різноманітні клавіатури з різними характеристиками:

  1. Akko. Бренд популярний серед тих, хто цінує стильний дизайн та індивідуальність у геймерських аксесуарах. Хорошим варіантом буде повнорозмірна модель 3108 зі 108 клавішами або World Tour Tokyo з лімітованої колекції.
  2. Logitech — це світовий лідер, відомий своїм різноманітним асортиментом продукції, високою якістю виготовлення та інноваційними технологіями. У його колекції варто звернути увагу на моделі G513 Carbon з інтегрованим RGB-підсвічуванням і перемикачі Romer-G для швидкого та точного натискання клавіш.
  3. Razer — відомий бренд, що спеціалізується на виробництві геймерського обладнання. У його лінійці популярні моделі BlackWidow Elite з механічними перемикачами, програмованими макросами й RGB-підсвічуванням Chroma, а також компактна Ornata V2 із мультимедійними елементами, що налаштовуються.

Якісну продукцію випускають марки Bloody, Dark Project, Keychron і Varmilo.


 

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх