Навігація у світі медичного обладнання: вибір, способи покупки та якість послуг

16.10.2023, 10:40 Переглядів: 563 Р

 

Потрібно оновити або розширити обладнання для медичної установи? Вибір медтехніки визначається великою кількістю факторів, починаючи від специфіки конкретної практики і закінчуючи бюджетними обмеженнями.

 Перед тим як інвестувати в нове медичне обладнання, важливо чітко визначити свої цілі та завдання. Ретельний аналіз та врахування важливих критеріїв допоможуть зробити інформований вибір і забезпечити високу якість медичної діагностики та обслуговування в медичному закладі.

З чого почати пошук потрібного обладнання

Вибір необхідної медичної техніки — це завдання, що вимагає відповідального підходу. Перш за все потрібно вирішити, нове чи б/в обладнання купувати. Нові медичні апарати, як правило, мають численні переваги:

  • надійність — це може забезпечити довгий термін служби та мінімізувати ризик несправностей;
  • наявність гарантії — може значно зменшити витрати на обслуговування в майбутньому;
  • використання нових технологічних досягнень — дозволяє забезпечити максимальну точність та ефективність медичних досліджень.

При виборі велике значення має думка та досвід медичних фахівців, які будуть працювати з пристроями. Їхні вподобання та побажання щодо конкретних моделей апаратів можуть вплинути на остаточне рішення. Провести дослідження різних моделей варто в інтернеті. За допомогою мережі можна порівняти технічні характеристики різних моделей, а також дізнатися відгуки від інших користувачів. Це дозволить отримати повнішу картину про доступні варіанти та їх можливості.

Спеціалізовані виставки та конференції дозволяють провести огляд обладнання та отримати додаткову інформацію. Тут можна не лише побачити реальні зразки техніки, але і поставити питання експертам, що допоможе вам зробити обґрунтований вибір.

Купувати обладнання за кордоном чи в Україні

Купити обладнання можна за кордоном, замовивши доставку. Проте в цьому випадку не буде можливості перевірити його якість. Хіба що прийдеться поїхати до продавця, взявши з собою спеціаліста, який буде працювати на пристрої, та інженера, що розуміється на такому обладнанні. При самостійному ввезенні медичної техніки потрібно провести метрологічну перевірку, зібрати всі необхідні документи — сертифікати якості, свідоцтва відповідності з реєстру.

Потрібно також врахувати, що на такий вид продукції накладається податок 7% від вартості. Тому, навіть якщо вдасться знайти вигідну пропозицію за кордоном, при ввезенні обладнання на митниці можуть виникнути проблеми. Покупця можуть запідозрити у навмисному зниженні вартості товару, щоб податок був менший. 

Уникнути всіх цих труднощів можна, звернувшись до постачальника медичного обладнання. Такі компанії беруть на себе подібні питання.

Як вибрати постачальника медичної техніки

Постачальник повинен відповідати ряду важливих критеріїв, які забезпечать якість обслуговування та надійність обладнання. Серед них:

  • продукція перевірених виробників — гарантує якість придбаної продукції;
  • проведення апробацій обладнання;
  • навчальні курси для клієнтів;
  • інформаційна підтримка 24/7;
  • наявність гарантії та післягарантійне обслуговування;
  • весь спектр логістичних послуг;
  • наявність в штаті кваліфікованих інженерів, які готові виїжджати по всій Україні для проведення обслуговування та ремонту обладнання.

Постачальник може допомогти з вибором медтехніки, яка буде відповідати потребам конкретного медичного закладу. Правильний вибір магазину є гарантією довгої та надійної роботи обладнання.

Джерело: сайт medigran.com


 

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх