Будівництво НПЗ для Шаповалова і його бізнес-партнерів: зареєстровані перші зауваження до детального плану

27.07.2023, 16:03 Переглядів: 1 737

Депутат Кременчуцької міської ради Богдан Лазоренко, який активно виступає проти будівництва нафтопереробного заводу в межах міста, зареєстрував перші зауваження до проєкту документа «Внесення змін до детального плану території розташованої в Північному промвузлі міста Кременчука Полтавської області»

Саме з будівництвом приватного міні нафтопереробного заводу в Кременчуці пов’язують прізвище ексрегіонала Шаповалова, який після втрати олігархом Коломойським контролю над зруйнованим Кременчуцьким НПЗ, схоже вирішив організувати свій власний бізнес по виробництву неякісного пального. Раніше колега Богдана Лазоренка депутатка Лариса Гориславець опублікувала результати свого дослідження, де відслідковувала афілійовані зв’язки між кінцевими бенефіціарами підприємства ТОВ «АЛМА ОІЛ ГРУП» з доволі одіозними постатями українського бізнесу і політикуму часів Віктора Януковича. Серед останніх навіть дружина екскерівника Державного управління справами Андрія Кравця.

Своєю чергою, депутат Кременчуцької міської ради Богдан Лазоренко, відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та Постанови Кабінету Міністрів України №926, зареєстрував численні письмові зауваження до проєкту містобудівної документації в управлінні містобудування та архітектури.

Зі змісту документа вбачається, що уповноважені представники міськвиконкому під час укладання тристороннього договору на виконання робіт по виготовлення проєктної документації грубо порушили законодавство наділивши функціями замовника Кременчуцьку міську раду, в той час, коли законодавець визначає, що це пряма відповідальність виконавчого органу ради. Цікаво, що відповідний договір підписав особисто міський голова, чого, в принципі, не мав права робити. Оцінку цим діям мають надати правоохоронні органи.

Як вказує Богдан Лазоренко, договір, який підписав міський голова, в різних розділах містить дані, щодо абсолютно різних суб’єктів господарювання в статусі підрядника.

Зі свого боку, управління містобудування та архітектури, не вжило усіх заходів щодо процедури належного проведення громадських обговорень, з метою врахування інтересів мешканців територіальної громади. Документи державного планування не були розглянуті на засіданні архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, що є порушенням Положення про вищевказану раду, яке було оновлено та затверджено рішенням виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області від 12.02.2021 року №179.

Саме ж рішення міськради «Внесення змін до детального плану території розташованої в Північному промвузлі міста Кременчука Полтавської області» депутат вважає нечинним, і обов’язково планує оскаржити його в порядку адміністративного судочинства.

Богдан Лазоренко:

Кременчук не полігон для утилізації відходів нафтопереробної галузі, і не територія відчуження, де неможливо дихати атмосферним повітрям. Взагалі мене дуже засмучує пасивність громадськості в даному питанні, адже це саме та проблема, яка б мала хвилювати чи не кожного свідомого мешканця Кременчука. Зі свого боку, я намагаюся вжити усіх важелів впливу на дану ситуацію, якими забезпечив законодавець мене, як депутата місцевої ради й громадянина. Рівень компетенції окремих чиновників, також викликає багато запитань, невже виконавчі органи Кременчуцької міської ради це якась сіра зона, де не потрібно читати закони та діяти в межах повноважень та у спосіб передбачений Конституцією та законами України. Дивує і пасивність колег-депутатів, які залишають мешканців міста сам на сам з сумною статистикою захворювань.


Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх