Про що можна дізнатися з маркування на гальмівних колодках

26.05.2023, 11:30 Переглядів: 1 718 Р

 

Кожен, хто купував гальмівні колодки, бачив на них написи, що складаються з різних символів, літер та цифр. Це маркування містить інформацію про характеристики та параметри колодок, яка допомагає ідентифікувати виріб та вибрати правильні колодки для конкретного автомобіля. Однак мало хто може використовувати маркування при виборі, переважно, орієнтуючись на поради продавця. Тим не менш, коли ви замовляєте гальмівні колодки Ланос по інтернету, через маркетплейс, буває зручніше просто подивитися на фотографію.

 Як розшифрувати маркування гальмівних колодок

Незважаючи на те, що маркування не є повністю універсальним і може змінюватись в залежності від виробника, основні позначення та символи вивчити просто і їх цілком вистачить пересічному покупцю. Ось яку інформацію можна отримати:

1. Тип гальмівних колодок: Позначення "F" для передніх колодок або "R" для задніх.

2. Розміри колодок: товщина та ширина. Наприклад, "10" — товщина колодки у міліметрах.

3. Матеріал виготовлення: Наприклад, "C" означає кераміку (Ceramic), "S" — напівметалевий склад (Semi-metallic).

4. Тип гальмівної системи: "D" означає дискові гальма, "D+" — дискові гальма з посиленою конструкцією.

5. Марка та модель: BOSCH, Akebono, Ferodo тощо.

Коефіцієнт тертя у маркуванні гальмівних колодок

Коефіцієнт тертя на гальмівних колодках може бути зазначений у різний спосіб:

1. явно вказаний числовим значенням на маркуванні, наприклад, "µ=0.4" або "0.45 µ". Це означає, що дана колодка має коефіцієнт тертя в районі 0,4 або 0,45 відповідно.

2. літерні позначення, такі як "L" (Low - низький), "M" (Medium - середній) та "H" (High - високий), щоб вказати приблизну категорію коефіцієнта тертя.

3. колір, який відповідає певному діапазону коефіцієнта тертя. Зелений колір — низький, жовтий — середній, червоний — високий коефіцієнт тертя.

 

Сезонність колодок та інші особливості

У маркуванні гальмівних колодок зазвичай не прямо вказується інформація про сезонність. Однак іноді трапляються специфічні символи або коди, які містять таку інформацію. "S" або "Summer" — позначення для літніх гальмівних колодок, "W" або "Winter" — відповідно, позначення для зимових гальмівних колодок, які розроблені для підвищеної ефективності та безпеки за низьких температур та наявності снігу або льоду на дорозі. "All-season" або "A/S" — позначення для всесезонних гальмівних колодок.

Якщо вам незрозуміло, як розшифрувати маркування, або ви сумніваєтеся, чи правильно інтерпретували символи, зверніться до продавця за додатковими роз'ясненнями. Крім того, продавець може проконсультувати у питанні, які саме колодки підійдуть та які характеристики потрібні.

 

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх