Як уникнути операції, якщо Ваш діагноз - грижа міжхребцевого диску?

20.12.2021, 11:00 Переглядів: 2 884


 

Це можливо, чи це "вирок", та операції на хребті не уникнути? Складне питання. Та відповідь на нього всеж таки є!

 Безумовно, всі грижі та протрузії міжхребцевих дисків - різні. У кожної людини - своя ситуація. Це залежить по-перше від анатомічних особливостей будови хребта, по-друге, від того в якому напрямку утворилась грижа. Дивиться вона в сторону нервового корінця, або знаходиться центрально, в так названій "німій" зоні. По-третє, якого вона розміру. Має значення ширина, глибина, та її щільність за результатами дослідження МРТ. Це стосується усіх відділів хребта.

Мають значення скарги пацієнта. Якщо присутній виразний біль, який віддає відчуттями у ногу чи руку, отерплість кінцівки, наявність рухливих порушень, спотикання, чи незмога тримати щось в руці - треба діяти НЕГАЙНО! Якщо час буде згаяний, то існуватиме більша вирогідність незворотних змін у нервовій системі, яка страждає найбільше в таких випадках.

У більшості пацієнтів, з якими я мав справу за 26 років практики вертебролога, гострота симптомів та інтенсивність скарг протягом першої доби після початку лікування зменшувалась на 90 відсотків. Ці перші протизапальні, протинабрякові процедури край необхідні на початку лікування для того, щоб запобігти розвитку ускладнень запального процесу, які можуть призвести до утворення спайок та рубців в місцях компресійної дії грижі диску.

Зазвичай, після першої-третьої процедури пацієнти відчувають себе настільки добре, що у них виникає питання: а може досить витрачати гроші на лікування? Я почуваюсь добре, як і раніше. Життя знов налагодилось. Можна працювати, відпочивати... Дякую лікарю за допомогу, але це все.

Пояснюю, як досвідчений лікар, що саме відбувається в таких випадках. Насправді, грижа диску, нажаль, за такий короткий період лікування нікуди не подінеться. Просто вона перестає турбувати завдяки тому, що знімається запалення та набряк тканин. Якщо грижа велика за розміром та стоїть у не "вигідному" положенні, то поступово скарги почнуть повертатися. Тому такі пацієнти, які не прислухались до порад лікаря, або їх не почули, кажуть, що мене лікували, але нічого не допомогло. Все повернулось, як було.
Цей перший крок лікування робиться для того, щоб дати Вам можливість зробити другий! Дуже важливий крок. РОЗСМОКТУВАЛЬНА ТЕРАПІЯ!!!
Ці процедури планові, розтягнуті у часі. Застосовуються на "спокійному" хребті, без запалення та набряку. Ось для чого потрібен перший крок. Завдяки ферментам об'єм грижі зменшується. Тиск на корінець зникає. Найбільш швидкий ефект у пацієнтів зі "свіжою" грижею. Не застарілою, "сухою".
Такі РОЗСМОКТУВАЛЬНІ процедури робляться курсами від одного до трьох, з перервами між ними. У перервах робляться стимулюючі, відновлювальні процедури, які адаптують м'які тканини хребта.
Якщо йти самє таким шляхом, то з вирогідністю 98 відсотків Ви вирішите проблеми з хребтом та уникните безповоротного впливу скальпеля хірурга.
Порада пацієнтам: найкраще лікування - своєчасне лікування.
Звертайтесь вчасно!

23 грудня Владимиров Роман Романович, засновник і головний лікар Київського центру захворювань хребта і суглобів, буде проводити прийом пацієнтів у Кременчуці. Запис на прийом по телефону: 073-431-31-03, 066-431-31-03, 096-953-00-18
spinanebolit.com.ua

Ліц. МОЗ України АЕ 571070

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх