Жіноче обличчя бізнесу

4.07.2019, 17:00 Переглядів: 3 521

 

Для кременчужанки Юлії Цибульської кидати виклики системі – звична справа. Цього разу вона балотується у Верховну Раду від Кременчука (146 округ) із бажанням зробити Україну гідною для життя не тільки нашим дітям, а і всім нам. За плечима у Юлії успішний бізнес і вражаюча громадська діяльність з  втілення у життя гендерної рівності.

 

За даними програми розвитку ООН, в Україні в руках жінок  менше 10% економічних ресурсів. У загальній кількості підприємців жінки становлять 38%. І справа тут не в тому, що жінки не хочуть чи не можуть.

Цибульська по собі знає, що жінці у бізнесі доводиться значно важче, ніж чоловікові. Адже перше, що стає на її шляху,  - це стіна із стереотипів.


- Згідно останніми даними, більше половини активного населення України – це жінки. І ми повинні залучати їх до сфер, які є економічною основою нашої країни. Жінкам потрібно генерувати прибутки, бо ми складаємо більшість в країні. В наш час, коли все стрімко змінюється, жінка має переваги: може дбати про декілька речей одночасно, вона є мультифункціональною за своєю суттю. Я мрію, щоб жінки знаходили себе в суспільстві та були фінансово незалежні. Так, звичайно, виконання тих чи інших завдань у бізнесі і роботі мало залежить від гендеру. Однак жінці на шляху до успіху потрібно вирішувати покладені виключно на її плечі додаткові завдання. Це і підтримка власної репутації, і боротьба зі стереотипами, і «ефект скляної стелі», коли жінку не сприймають в ролі керівника найвищої ланки через суспільні упередження, - розповідає Цибульська.

 

31-річна Цибульська - яскравий представник нового покоління лідерів. Бізнесом займається 5 років. Змогла почати все з нуля і тричі запустити повноцінний продукт. Є засновницею власних торгових марок: освітнього центру Insha Osvita, школи ІТ-технологій та інновацій doITschool і туристичного центру Kosmopolit.UA.

Цибульська поставила собі за мету зробити сучасну освіту доступною кожному.  У Кременчуці вона створила освітній центр «Інша освіта», який авторизований Кембриджем. Він втілив в собі досвід кращий закордонних шкіл.


#зднеммолоді Символічно, що саме в цей день готове наше відео з літньої бізнес-школи #dobusinessschool Мій перший досвід в якості бізнес-тренера. Мій перший авторский курс, за основу якого покладена методика кращої бізнес-школи Ізраїлю, де я навчалася. Мої перші учасники - їх було 12 - в яких горіли очі від бажання почати власну справу та заробити перші гроші. Ми пройшли шлях від зародження ідеї до готовності втілити її у життя всього за 3 тижні. Ми спілкувались з іншими підприємцями, переймали досвід кращих, вивчали тільки те, що працює, відвідували підприємства, проходили психологічні тренінги, тренувались вести дебати (оце був досвід, скажу я вам), вивчали діяльність фондів, що фінансують молодіжні проекти та стартапи. Для мене важливо було дати поштовх до дій. Я вважаю, що мої аплодисменти, як тренера, будуть тоді, коли вони почнуть втілювати напрацьоване нами у життя (до речі, інстаграм-сторінки їх проектів уже є). Які проекти? Є фреш-траки (пересувні станції з напоями), еко-кафе, лавка еко-меду, фітнес-центр, кафе відомої мережі закладів швидкого харчування, інтернет-магазин з подарунками, магазин вело-товарів з додатковим сервісом, агенція з розробки сайтів для бізнесу, відео блоггер, розробка квест-гри, що відбувається у зоні відчуження - Прип’яті. Вони - молоді та амбітні. В них інший погляд. Вони інноваційні. Вони - ті, хто змінить цю країну на краще! P.S. Не всіх відмітила, більшість - лише в Інстаграмі. Молодь обирає? #Mashav

Gepostet von Yuliya Tsybulskaya am Sonntag, 30. Juni 2019



Діти із незахищених верств населення можуть  безкоштовно вивчати іноземні мови та програмування  у стінах її освітнього центру.  

Крім того, двічі на тиждень всі бажаючі збираються на безкоштовних курсах з вивчення найпопулярніших іноземних мов (польська та англійська). Це була власна ініціатива Цибульської.


Я - за створення середовища, в якому кожен отримає можливість бути фінансово незалежним, реалізувати свої знання і бути впевненим в завтрашньому дні. Енергію потрібно направляти на підвищення доходів населення. У сучасному світі гроші приносять наукомісткі професії і освіта. Тому освіта, створення робочих місць, розвиток підприємництва - головні вектори розвитку нашої країни, які ми розвиваємо та будемо розвивати. І політика нам потрібна для популяризації наших ініціатив. Ми всі міряємо рівень свого життя з Європою. За статистикою, в найбільш економічно розвинутих країнах рівень освіченості населення найвищий. Це – показник гідного життя. І ми будемо йти до цього впевнено, разом з вами, - зазначає Цибульська.



Крім бізнесу, Юлія Цибульська займається активною громадською діяльністю, очолюючи організацію "Інша Жінка".

Головна мета організації – долати згадані вище стереотипи і підтримувати жінок в питаннях гендерної рівності.

Приміром, в проекті організації «Інша школа бізнесу» Марина Мартиненко, що планує відкриття центру з вивчення англійської мови SpeakER на Петрівці, де немає школи та іншої інфраструктури для розвитку дітей, найближчим часом отримає 30 000 грн на розвиток власної справи.

 

Як НЕ-популіст і економіст скажу, що енергоресурси і продукти харчування дорожчали і будуть дорожчати. В Європі, в світі, в Україні в тому числі. Базовий закон економіки свідчить - гроші завтра коштують більше, ніж сьогодні. Тому ми всіма силами вже зараз намагаємося допомогти кременчужанам мати можливість заробляти. Це проекти # іншашколабізнесу для жінок і #dobusinessschool для підлітків. Ми розповідаємо їм про економіку і як це працює, де знайти гроші на відкриття своєї справи і як її розвивати. У планах - створення бізнес-інкубатора для всіх. Ми створюємо співтовариство, яке змінює ставлення людей до бізнесу і дає можливості. Можливості є у всіх, і ми це доводимо, - каже Цибульська.


У Верховній Раді Цибульська планує продовжити  цей шлях і буде працювати над економічними програмами та залученням жінок до сфер управління.  


Роботу та гідний заробіток – кожному та кожній. Популяризація підприємництва, зокрема серед жінок, створення бізнес-інкубаторів, перепрофілювання спеціалістів, забезпечення роботою людей з інвалідністю та соціально незахищених верств населення – система повинна працювати для того, аби людина мала змогу змінювати професії так часто, як цього потребує сучасний світ, та була завжди затребувана в професійній сфері, - вказує у своїй передвиборній програмі кандидатка в народні депутати від Кременчука. 




Автор: Політична реклама
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх