Шлях до значних досягнень починається з буденних речей: рік добрих справ Костянтина Жеваго

2.01.2019, 16:15 Переглядів: 2 217

На початку нового року усім корисно підбити підсумки року, що минув, аби бачити, що вже зроблено і куди слід рухатись далі

 



Кременчук з кожним роком стає кращим завдяки людям, які гарно роблять свою роботу і досягають успіху у справі, яку люблять. Але для того, аби вони мали змогу досягати високих результатів у різних сферах, їм необхідна підтримка. Серед виконавців цієї поважної місії – народний депутат України від Кременчука Костянтин Жеваго.

Він знає: аби люди досягали високих цілей, їх слід підтримувати від початку і заохочувати за гарні результати. Саме тому з року в рік піклується про кременчуцьких дітей та студентів, адже великий шлях до значних досягнень починається з малих і буденних речей: чистої води, якісних канцтоварів, комп’ютерної техніки, відремонтованих класних кімнат, спортивних майданчиків.


 


Не з чуток про важливість такої підтримки для малечі знають мешканці Молодіжного. Щорічно, починаючи з 2013 року, першокласники шкіл № 8, №12, №17, №26 та №31 отримують у подарунок від Костянтина Жеваго своє перше канцелярське приладдя. Цього року набори отримали понад 600 першачків.


Набори канцтоварів - гарний старт для малюків і непогана економія для батьків - Це свідчить про те, що йому небайдужі проблеми освіти в Україні і Кременчуці. Діти — наше все: наша гордість, наша любов, наше майбутнє. Лише коли діти будуть розумними та щасливими, процвітатиме Україна.
  

- розповіла Олена, мама учениці 1-В класу школи №31 Ані Шпаделі. 


Більше того, подарунки від нардепа діти отримюють не лише до Дня знань, але і на Новий рік та інші свята. Перед Новим роком, приміром, дітям подарували солодкі подарунки, щоб дитинство пам’яталось солодким. Та ще й які – тубус із шоколадними цукерками та сюрпризом усередині. Цьогоріч понад 2000 молодших школярів Молодіжного отримали цукерки «під ялиночку».


 


Для того, аби уроки проходили у комфортній атмосфері та були максимально ефективними, Костянтин Жеваго дбає і про забезпечення шкіл сучасною технікою. Цього року Кременчуцька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат, що на вул. Остапа Вишні, отримала ноутбук та багатофункціональний пристрій (принтер/сканер/ксерокс).


 


Раніше Жеваго подарував спецшколі автомобіль, а в цьому році в зв'язку з введенням в навчальний процес освітньої програми «Нової української школи» та необхідністю мати ноутбук вчителям перших класів керівництво школи знову звернулося до Костянтина Жеваго. І він нам не відмовив
- розповіла завуч спецшколи Наталя Тиха.


За кошти Костянтина Жеваго у 2018 році у дворах будинків №37 на вулиці Молодіжній та №21 на проспекті Лесі Українки з’явилися дитячі майданчики. Гратися на них збираються діти з усіх навколишніх дворів. Такий «попит» показав, що проблема майданчиків гостро стоїть для кременчужан.


 


50 років нашому будинку, й 50 років ми чекали цього моменту. До нас тепер на сучасні каруселі ходитимуть діти з усієї округи! Спасибі депутату Жеваго за те, що піклується про дітей

- Раніше діти просилися піти погуляти в школу №17, де завдяки нардепу Жеваго також був відкритий майданчик, а тепер гратимуться біля свого будинку

- сказала голова ОСББ «Молодіжна, 37» Катерина Ластовська.


До 30-річчя дитячого садка №79, відгукуючись на звернення батьків, Костянтин Жеваго подарував вихованцям і вихователям садка багатофункціональний мультимедійний комплекс (дошку, проектор, ноутбук). За словами вихователя-методиста дитсадка Віти Петровської, обладнання допоможе показувати батькам процес виховання їхніх дітей, а педагогам - проводити конференції та навчання.


 


Потреба у комплексі з’явилася у нас після прийняття нового закону про освіту, - каже Віта Петровська. – Ми з вихователями та батьками звернулися до благодійного фонду Костянтина Жеваго і в листі попрохали подарувати нам необхідну техніку. Ми дуже вдячні йому за такий цінний і корисний подарунок, який тепер постійно використовуємо в роботі.


У 2018-му подарунок від Жеваго отримав і Будинок дитини – насос для перекачування води у мережі опалення. Як розповіла головний лікар медзакладу Наталя Лях, старий насос, що працював з 2001 року, вийшов з ладу.


 

Коштів на придбання нового насосу в бюджеті не було. Ми почали прохати про допомогу. Традиційно, на наше прохання відгукнувся нардеп Костянтин Жеваго. Нам придбали німецький насос, який має 27 місяців гарантії й режим регулювання опалення. Це дозволить нам зекономити кошти взимку та скерувати їх на інші нагальні потреби. Це нам подвійна користь,

- розповіла Наталя Лях. – Ми вдячні нардепу за системну благодійність, адже наш мікроавтобус для перевезення дітей також придбав Жеваго і переобладнав його за власні кошти - встановив газову установку. Також Будинок дитини отримав від нардепа холодильники, обігрівачі, матраци, дитячі ліжка та багато іншого.


Але піклується Костянтин Жеваго не лише про малечу і не лише у Кременчуці, але й по всій області. Нардеп протягом 20 рокiв опiкується Полтавщиною, як нiхто iнший знає потреби та проблеми свого регiону, використовуючи кожну можливiсть для пiдтримки, на державному i мiжнародному рiвні - піднімає перед керівництвом уряду України та особисто прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом питання фінансування за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам капремонтів закладів та установ Кременчука, Горішніх Плавнів та Кременчуцького та Глобинського районів.


На які саме об’єкти вкрай необхідно спрямовувати державні кошти, не з чуток знає лідер громадської організації «Єдиний Кременчук», заступник гендиректора «АвтоКрАЗу», екс-віце-мер команди Олега Бабаєва – Геннадій Музика. Саме до нього та до приймальні нардепа Костянтина Жеваго у Кременчуці  надходять численні прохання про підтримку тієї чи іншої установи.

Керівники медустанов міста та району знову нещодавно звернулися з кількома пропозиціями про фінансування ремонтів у школах та лікарнях. Зараз ці пропозиції знаходяться на погодженні, і, можливо, завдяки нардепу кошти держави знову дійдуть до нашого регіону. За пропозицію Костянтина Жеваго з держбюджету цьогоріч надійшло 10 млн грн, - розповів Геннадій Музика.
За ці кошти, зокрема, планують відремонтувати актову залу та коридори першого та другого поверхів Кременчуцького коледжу транспортної інфраструктури. Замінити вікна, двері, підлогу, придбати мультимедійний проектор та крісла.


Не менш важливим є не лише створення гідних умов для розвитку, але й заохочення за гарні результати. За рахунок фінансування фонду народного депутата переможцям Всеукраїнської олімпіади з хімії подарували сучасні планшети. На новій техніці юні хіміки готуватимуться до змагань у Європі.


 

 


Звісно, крім освіти, Жеваго підтримує й інші галузі: медичну, спортивну, культурну. Не залишає без уваги і такі вразливі верстви населення, як ветерани та сім’ї, що опинилися у складних життєвих обставинах.


Ми прислуховуємося до всіх побажань і потреб мешканців нашого округу й намагаємося максимально задовольняти їхні потреби,

- розповіла помічник народного депутата в Кременчуці Ірина Зінченко. – Кожного року ми намагаємося зробити для них більше, ніж попереднього. Не залишимо цю гарну традицію і в 2019-му.





Автор: на правах рекламы
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх