Сквер замість калюж – на зупинці «Аврора» стало красивіше

9.10.2018, 10:00 Переглядів: 2 989


Гранітні вазони з квітами, дерева, бузок та зелений килим із трави - так виглядає зараз частина території в районі зупинки «Аврора». Весною шефство над цією ділянкою взяв Кременчуцький завод технічного вуглецю.

Місцеві мешканці ще пам’ятають, як тут було донедавна - гола земля, більше схожа на пустелю, та глибокі ями з калюжами після дощу. Тож на початку року, в рамках соціальної ініціативи «ЗМІНЮЄМО ЖИТТЯ НА КРАЩЕ», ПрАТ «КЗТВ» узяв цю ділянку під свою опіку.


Облаштувати територію виявилось не так вже й просто. Коли зняли старий фундамент і неглибокий шар грунту, виявили утрамбовані поклади… будівельного сміття. Зрозуміло, що жодне дерево на такій «землі» не виросло б. Тож довелось машинами вивозити сміття, завозити гарний свіжий грунт. Потім із ювелірною точністю копати глибокі ями, бо в цьому районі під землею проходять важливі комунікації – труби водоканалу, високовольтні кабелі тролейбусного управління. Але всі роботи були проведені якісно.


   

21 квітня, під час “Гранатової толоки”, колектив та ветерани заводу, на чолі з директором Вячеславом Яворським, висадили тут дерева та кущі. Й усі ці місяці, протягом весни та літа, працівники підприємства, заступник директора з екології та охорони праці В’ячеслав Олексієнко, керівник відділу охорони навколишнього середовища Наталія Макаренко, продовжували облаштовувати територію та слідкували за станом зелених насаджень, трави. У серпні тут були встановлені гранітні вазони. Працівники КП “Благоустрій Кременчука” висадили у них квіти та декоративні рослини.


    

І ось нарешті роботи завершено. Останній штрих у композиції - декоративна гранітна плита, яку встановили наприкінці вересня. Зараз сквер (зелені насадження та декоративні елементи) уже офіційно передано місту. Тепер ним опікуватиметься КП «Благоустрій Кременчука».

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх