Переможці дитячого футбольного турніру – команда «Центр» (ДЮСШ-2)

3.10.2018, 13:10 Переглядів: 2 193

Завершився турнір з міні-футболу серед шкільних та дворових команд на призи Кременчуцького заводу технічного вуглецю.


   


Дитячий футбольний турнір за підтримки ПрАТ «КЗТВ» проходить у Кременчуці уже всьоме. Ініціатива проводити такі змагання і приурочити їх до Дня міста належить керівництву Кременчуцького заводу технічного вуглецю, і безпосередньо голові Наглядової ради Мирославу Балдісу.


- Це була ініціатива Мирослава Миколайовича Балдіса відзначати якимось незвичним способом День міста. А що може бути краще за спортивні змагання, для того, щоб побільше дітей залучати до здорового способу життя,
- сказав, відкриваючи турнір, директор ПрАТ «КЗТВ» Вячеслав Яворський.


 

Його підтримує і голова профкому, перший заступник директора-головний інженер Олександр Давидовський.

- Ми хочемо, щоб до спорту залучалось якомога більше дітей, молоді. Це те, що дуже потрібно сьогодні,

 - каже Олександр Давидовський.


 

 
І керівників заводу, і тренерів приємно радує, що з кожним роком у турнірі бере участь все більше і більше дітей. Цього року за перемогу змагалось 12 команд, а це приблизно 140-150 школярів віком 8-10 років. Відбіркові ігри проходили з 25 серпня по 25 вересня. До фіналу дісталось чотири команди: «ЗОШ №21», «Нафтохімік», «Техвуглець» та «Центр» (ДЮСШ-2).


А 29 вересня, на стадіоні СК «Нафтохімік» фіналісти змагались за призові місця. Підтримати гравців прийшли батьки, друзі, дирекція та працівники заводу техвуглецю.


Уже з перших хвилин футбольне поле заполонили недитячі пристрасті. У першій грі команда «Центр» (ДЮСШ-2) з рахунком 4:2 перемогла команду «ЗОШ №21». У другій - команда «Техвуглець» з рахунком 2:1 перемогла «Нафтохімік». Тож за 3 місце змагались команди «Нафтохімік» та «ЗОШ №21». Переміг «Нафтохімік».


 

 
Найдраматичнішим був матч за перше місце. Спочатку боротьба була рівною і перший тайм закінчився рахунком 0:0. Але вже на перших хвилинах другого тайму команда «Центр» (ДЮСШ-2) повела в рахунку, забивши один за одним кілька голів суперникам. В результаті - 6:1, і команда «Центр» (ДЮСШ-2) стає переможцем турніру.


 

Найприємніша хвилина – нагородження. І хоча на футбольному полі змагались 8-10-річні діти, все тут було по-дорослому – і радість за забитий гол, і гіркота поразки. І, як у справжньому дорослому футболі, справжні дорослі призи.


Приємно, що подарунки отримали всі. Команди, що посіли 3 та 4-те місце – набори м’ячів та манішки. Команди, що посіли 1-ше та 2-ге місця – Кубки та справжні «призові». Кожен гравець команд-переможців отримав банківську картку «Укргазбанку» на яку Кременчуцький завод техвуглецю перерахує гроші залежно від того, яке місце посіла команда.


Були відзначені і кращі спортсмени. Кращим воротарем став Андрій Головня («ЗОШ №21»), кращим захисником Сергій Чернаков («Техвуглець»), кращими гравцями Богдан Степанов («Центр»-ДЮСШ-2) та Богдан Юраш («Нафтохімік»). Всі вони отримали відповідні Кубки та призові кошти.


  


- Це ваші перші професійні гроші в спорті. Сподіваємось, це стане для вас ще одним стимулом займатись спортом і надалі. Ми бажаємо вам усім нових звершень та подальших успіхів,
- сказав, вітаючи футболістів, Вячеслав Яворський. 


 - Такого чудового турніру в житті мого сина ще не було, - ділиться з нами враженнями мама одного з маленьких спортсменів. – Це такий позитив для дітей. Мій син і так із задоволенням тренувався, а тепер старатиметься ще більше.


І на завершення, звертаємо увагу всіх, хто планує брати участь у нашому турнірі наступного року: підбиваючи підсумки, Оркомітет турніру прийняв рішення з наступного року більш жорстко дотримуватись формату дворових та шкільних команд, без залучення професійних гравців дитячих спортивних шкіл. На думку організаторів, це більше сприятиме популяризації фізичної культури серед дітей та підлітків.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх