Журналісти відмовляються друкувати чорнуху на Анатолія Гриценка

9.08.2018, 16:00 Переглядів: 2 175

 

Анатолій Гриценко - лідер "Громадянської позиції"


Чим ближче до виборів, тим більше бруду прагнуть вилити конкуренти на фаворита виборчих перегонів та лідера довіри українців.


Дежавю по-українськи: чим менше часу залишається до початку виборів Президента, тим чорнішими стають технології. При чому, застосовують їх в першу чергу до тих, на кого не має реального компромату і хто претендує на перемогу на виборах.


Як і 4 роки тому, “Громадянська позиція” та її лідер Анатолій Гриценко стали мішенню для атак нечесних конкурентів та політтехнологів. У соціальних мережах технологи створюють сторінки й групи, за допомогою яких прагнуть очорнити ім’я Анатолія Гриценка, а проплачена армія ботів продовжує фабрикувати нові і нові фейки. Однак, розуміючи неминучість поразки на майбутніх виборах, замовникам цього замало: вони найняли піар-агенцію, яка мала за гроші розмістити чорнуху на Анатолія Гриценка та “Громадянську позицію” на сторінках популярних інтернет-видань. Днями телефони кременчуцький редакцій у буквальному сенсі обривала замовниця зі столичної агенції, яка за чималі гроші пропонувала розмістити замовний матеріал проти Анатолія Гриценка.


"У приватних бесідах редактори підтверджують нам, що такі пропозиції надходили і продовжують надходити. До честі журналістів кременчуцьких ЗМІ, більшість відмовляється брати подібні публікації, оскільки розуміють, що вони написані без жодного реального фактажу і є грубим порушенням усіх журналістських норм і стандартів. Ми промоніторили інтернет-простір, зазначену публікацію оприлюднило лише пару маловідомих видань, та й то з інших регіонів. Водночас жодне із провідних видань не розмістило "чорнуху”, - зазначає голова Полтавської обласної організації партії “Громадянська позиція” Василь Перепелиця.


 

Василь Перепелиця - голова Полтавської обласної організації партії "Громадянська позиція".


“Вже зараз очевидно, що кампанія буде вкрай брудною. Занадто високі ставки в тих, хто будь-якою ціною намагається втриматися при владі. Але, є й позитивні моменти. По-перше, наші журналісти схоже розуміють, що таке порядність і професіоналізм. І це вселяє надію в те, що медіа відіграють дуже важливу роль під час виборчої кампанії і стежитимуть за тим, щоб вони відбувалися по-правилах. А по-друге: агонія конкурентів свідчить про те, що наша перемога вже близько. А відтак, нечесні методи й технології, спроби підкупу й тиску, замовні матеріали в медіа, підуть в небуття”, - зазначає Василь Перепелиця.

 
Тим часом у мережі Facebook небайдужі українці створили сторінку Гриценко анти-фейк https://www.facebook.com/Hrytsenko.antifake/. На ній користувачі соцмережі розвінчують міфи та фейки, які продукують конкуренти проти лідера “Громадянської позиції” та фаворита виборчих перегонів.


 

Скріншот зі сторінки "Гриценко anti-fake"


Коментуючи чергову порцію нісенітниць та фейків на свою адресу, сам Анатолій Гриценко лаконічно резюмував: “Вони мене не зупинять!”


“Відчайдушно, безбашенно, масштабно, не шкодуючи шалених коштів - Вони працюють). Не збирався писати цей пост, врешті вирішив: напишу, з однією лише метою - Вас заспокоїти і надихнути правдою.


Бо отримую щодня десятки-сотні стривожених повідомлень: пане Анатолію, в усіх областях розгорнута нова, чергова хвиля з Вашої дискредитації, місцеві газети вже залиті фейками і брудом, місцевим каналам теж вказано зарезервувати час для "відео про Гриценка", цього разу про "розпродаж землі в Кончі-Заспі", його от-от "допишуть" і одразу заллють в усі ефіри, треба давати якісь пояснення!», - написав на власній сторінці Анатолій Гриценко.


«Порошенко не перший, хто мріє закрити мені рота, до нього команду "фас" прокурорам давали Янукович і Ющенко. Результат, і він добре відомий Порошенку, Луценку, Матіосу - кілька рішень судів вищих інстанцій, які набрали законної сили, які є обов'язковими до виконання, і які чітко стверджують, що всі дії Міноборони в межах законних повноважень і були законними. Крапка. Наостанок - нам з Вами усім раджу набратися сил і витримки, бо це лише початок. Вони бояться правди і прозорості як вогню. Вони думають, що брудом і фейками вони мене залякають, дискредитують і зупинять. Не зупинять!»- написав Анатолій Гриценко на сторінці у Фейсбук, де навів конкретні факти на противагу брудним та маніпулятивним замовним матеріалам від конкурентів.



Прес-служба Полтавської обласної організації політичної партії “Громадянська позиція”



Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх