3 грудня - Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

30.11.2017, 09:00 Переглядів: 5 184

 

Людське життя сповнене надій, сподівань, прагнень. Нажаль ніхто не захищений від раптових подій, які здатні перевернути звичайний ритм життя. Нещасні випадки, що трапляються з людьми і в побуті і на виробництві можуть призвести до втрати працездатності, обмежити фізичні можливості та кардинально змінити звичайний спосіб життя.

Завдання суспільства не залишити людину наодинці зі своїми проблемами, а надати всю необхідну допомогу для відновлення здоровья, для полегшення фізичного та морального стану.

Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день інвалідів, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем людей з обмеженими фізичними можливостями, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Міжнародний день інвалідів акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з обмеженими фізичними можливостями у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.
Відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов'язок перед людьми з обмеженими фізичними можливостями, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Це не просто категорія людей. Це окремі життя, окремі трагедії, окремі людські надії на те, що все буде добре.
Реалізацію захисту людей з обмеженими можливостями взяла на себе наша держава.
Діяльність держави виявляється у створенні правових, економічних, політичних, соціально-побутових і соціально-психологічних умов для задоволення їх потреб у відновленні здоров’я, матеріальному забезпеченні, посильній трудовій та громадській діяльності, тобто захист потерпілих на виробництві, є тією частиною соціальних прав громадян, дотримання яких забезпечує держава. Дані напрямки роботи покладаються в межах чинного законодавства і на Фонд соціального страхування України, який відповідно до Закону України "Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України" вiд 6 грудня 2016 року № 1774-VIII, утворено шляхом злиття Фонду соцiального страхування вiд нещасних випадкiв на виробництвi та професiйних захворювань України та Фонду соцiального страхування з тимчасової втрати працездатностi.
Одним із основних напрямків роботи Кременчуцького міського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області - є відшкодування шкоди, заподіяної працівникові внаслідок ушкодження його здоров'я, а також відновлення здоров'я та працездатності потерпілих на виробництві від нещасних випадків або професійних захворювань.
У відділенні Фонду Ви завжди можете отримати необхідну консультацію та кваліфіковану допомогу фахівців у вирішенні питань, що стосуються діяльності Фонду.
Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров’я і не тільки 3 грудня, а й протягом усього року не забувати про те, що поруч із нами живуть люди з обмеженими фізичними можливостями, а вони потребують допомоги та уваги. 
У цей день хочеться побажати людям з обмеженими можливостями теплих стосунків із близькими, творчої наснаги, бадьорості духу та міцного здоров’я і надалі залишатися для нас прикладом безмежних людських можливостей, та міцної сили волі, що ці можливості породжує. Нехай справдяться усі добрі бажання, мрії та задуми! 
І пам’ятаймо, захищаючи гідності людей з обмеженими фізичними можливостями, ми захищаємо своє людське обличчя.

 

З повагою, начальник Кременчуцького міського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області О.О. Білик

 

 

 

 

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх