Не типова друкарня: «Кременчуцька міська друкарня» відкриває двері кременчужанам

18.08.2017, 12:09 Переглядів: 6 061

А ви знали, що у Кременчуці є друкарня, якій більше 65 років? А що вона знаходиться в будинку, який  є пам’яткою архітектури місцевого значення, адже побудований більше 100 років тому? Більше того, туди можна потрапити на екскурсію абсолютно безкоштовно!

 

Не типова друкарня: «Кременчуцька міська друкарня» відкриває двері кременчужанам

Ця дивовижна сіра будівля по вул. Перемоги 34  побудована ще у 1910 році однією з найстаріших благодійних організацій Кременчука - товариством допомоги бідним - одна з небагатьох збережених дореволюційних будівель міста, тому входить до переліку пам'яток архітектури. За 107 років будинок мав багату історію: він був і ремісничою школою, і притулком, і парафіяльною школою, і вищим іудейським навчальним закладом, і педагогічним училищем, і трудовою школою. Але під час Другої світової війни будівля згоріла. Вцілілу цегляну коробку передали для відновлення під міську друкарню, яка знаходиться там і донині та зветься «Кременчуцькою міською друкарнею».

Шкода, що про існування будинку з такою багатою історією деякі кременчужани навіть не здогадуються. Аби виправити таку несправедливість керівництво друкарні вирішило проводити по ній екскурсії, тим більше, що крім самої будівлі у друкарні є на що подивитись - гостям показують увесь цикл виробництва паперової та поліграфічної продукції від прийому замовлення та розробки макету до збирання коробки чи пакування газет. Це неймовірно цікавий процес!

Потрапити на екскурсію зовсім не складно - досить зібрати групу, зателефонувати чи прийти у друкарню, написати заяву та домовитись про час. Мила та привітна екскурсовод проведе вас по всіх цехах виробництва, відповість на всі питання і дозволить все спробувати на дотик. До речі, екскурсії проводять не лише для дітей, але і для студентів та всіх охочих.

 

Не типова друкарня: «Кременчуцька міська друкарня» відкриває двері кременчужанам

 

Лише з травня до серпня цього року «Кременчуцька міська друкарня» прийняла більше 1380 школярів та 150 дорослих, а це 49 екскурсій.

 

Не типова друкарня: «Кременчуцька міська друкарня» відкриває двері кременчужанам

 

Дивлячись на фасад друкарні здається, що всередині вона така ж старовинна, як і ззовні, що там напівтемно, волого й працюють величезні та шумні старі станки. Насправді, відчинивши незвичайні червоні двері друкарні, ви потрапляєте в простору, світлу та сучасну приймальню, де на рецепції гостей зустрічають милі й привітні секретарі.

 

Не типова друкарня: «Кременчуцька міська друкарня» відкриває двері кременчужанам

 

Тут же у шоу-румі можна роздивитись зразки продукції, які виготовляє компанія. Виявляється, що продукції цієї багато і вона не обмежується лише газетами. Тут і календарі, флаєри, цінники, меню, книжки, різноманітні коробки, упаковки, листівки, плакати, афіші, бірки, зошити, наклейки, паперові пакети, інструкції до ліків - безліч всього. Звідси і починається екскурсія.

 

Не типова друкарня: «Кременчуцька міська друкарня» відкриває двері кременчужанам

 

Далі гості потрапляють до дизайнерського цеху(відділу). Виявляється, що у поліграфії є 4 основні кольори: синій, жовтий, рожевий і чорний. Завдяки їх змішуванню можна отримати усю кольорову гаму. Тут розробляються макети майбутнього продукту, макет сторінки чи зображення виводиться на друк на принтері на папір або спеціальну плівку(дизайни макетів майбутнього продукту, відбувається верстка та коректура. Потім готові макети виводяться на друк для візуалізації.). Допомога дизайнера знадобиться, якщо клієнт не має готового макета, а приходить лише з ідеєю. Кажуть, що дизайнери «Кременчуцької міської друкарні» вміють втілити в життя ідею, яку замовник не може висловити словами ;)

 

Не типова друкарня: «Кременчуцька міська друкарня» відкриває двері кременчужанам

 

Показують гостям і технічний відділ, де й відбувається вся магія - друк. Тут стоять великі та сучасні друкарські машини. Як виявилось, замовлення будь-якого формату друкується на величезних листах паперу, які потім нарізаються до потрібного формату на спеціальних різальних машинах. Ніж, схожий на гільйотину, з легкістю розрізає товсту пачку паперу.

Друком виготовлення продукції не обмежується. Часто йому необхідна подальша обробка. Це може бути ламінування, лакування, висікання, фігурна нарізка, зшивання чи скріплення скобами, палітурування. За всіма цими процесами можна прослідкувати під час екскурсії.

Показують гостям і цехи, де друкують та збирають коробки. Дивовижно бачити, як зі звичайного аркуша картону за декілька секунд виходить коробка улюбленого торта або піци. А по четвергам можна також поспостерігати за дивом друкування газет.

 

Не типова друкарня: «Кременчуцька міська друкарня» відкриває двері кременчужанам

 

Особливої уваги варте старе обладнання, яке дісталось друкарні «у спадок» від попередників і зберігається спеціально, щоб показувати під час екскурсії, бо побачити подібне ще десь неможливо. Тут можна побачити, як змінювалось поліграфічне виробництво. Нині друкарні - зовсім не те шкідливе виробництво, якими були раніше. У фарбах не використовують важкі метали, а машини для друку відповідають європейським стандартам. Усі паперові відходи на «Кременчуцькій міській друкарні» перебираються, утрамбовуються та передаються на вторинну переробку. Те саме відбувається і з відпрацьованими пластинами.

Підприємство піклується не лише про навколишнє середовище, але і про культурне та соціальне життя міста - завжди підтримує фестивалі, соціальні проекти та акції, які проходять у Кременчуці.

Тож, коли у Вас буде час, обов'язково відвідайте  «Кременчуцьку міську друкарню» - обіцяємо, що екскурсія виробництвом нікого не залишить байдужим. Новий екскурсійний сезон розпочнеться уже у вересні.

 

 

т.(067)627-69-12, (050)327-69-12, (050)308-32-03(Viber)

e-mail: zbut@kremdruk.com.ua 

Сайт друкарні:

http://kremdruk.com.ua

Ми у соціальних мережах:
https://www.facebook.com/kremdruk/
https://www.instagram.com/kremdruk/

 

 

Автор: На правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх