Каплін: Жевагівські ГЗК мають бути націоналізовані

16.06.2017, 17:31 Переглядів: 2 178

КАПЛІН: ЖЕВАГІВСЬКІ ГЗК МАЮТЬ БУТИ НАЦІОНАЛІЗОВАНІ, А ЗАВДАНА НИМИ ШКОДА - КОМПЕНСОВАНА ЛЮДЯМ СПОВНА З КИШЕНІ ОЛІГАРХА!

Мешканці села Єристівка цього тижня перекрили дорогу, бо ГЗК вже перекрив їм кисень. Люди понад годину разом з народним депутатом Сергієм Капліним тримали рух на трасі Полтава-Олександрія. Селяни бідкаються - гірничо-збагачувальний комбінат підступив прямо під їхні оселі: будинки тріскаються, вода з криниць зникла, ґрунтові води теж, городи і дерева не родять, А тому бояться, що мало хто доживе до відселення, запланованого через 20 років.
«Переселення до 2038 року. Скажіть, хто з цих людей виживе при такій екології?!Доки ж вони будуть знущатися? Нехай олігарх Костянтин Жеваго розміняє один мільярд і розрахується з нашим населенням. У нас в селі протягом 13 років працює на повну потужність Єристівскький комбінат. Городи пропали, сади пропали, води немає, а нам кажуть - чистіть криниці. Треба прочистити цим керівникам мізки», - скаржились нардепу селяни.

 

Люди у відчаї – прямо в 10 метрах від їхніх дворів ГЗК проклав технологічну трасу і там цілодобово, піднімаючи стовпи пилу, їздять гігантські машини. При цьому за нормативами така дорога має бути мінімум за 200 метрів від житла.

 

Зі свавіллям гірничо-збагачувальних комбінатів олігарха Жеваго треба закінчувати, певен лідер Соціал-демократичної партії (СДП) Сергій Каплін. Він приїхав до людей зі своєю командою – депутатами із Горішніх Плавень та Кременчука.
«Одній родині із всього села дали квартиру. Чого чекає олігарх? Поки решта втратять працездатність і можливість боротися та просто вимруть від знищеної екології чи під уламками своїх будинків? Люди вимагають заборони на будівництво ГЗК та зробити справедливе відселення знищених сіл. Ми з мешканцями району і з тими людьми, яким не байдуже  в області, в центральній Україні відновлюємо боротьбу  за зупинення будівництва ГЗК і переселення людей. Екологічне і соціальне лихо, яке наробили тут з бездумним і небезпечним видобутком може вилитись в другий Чорнобиль у межах Полтавської, Сумської ,Харківської областей. Я офіційно заявляю: олігарх Жеваго, який живе в Лондоні, має бути остаточно вигнаний, а його ГЗК: Біланівський, Полтавський та Єристівський - націоналізовані!», - заявив лідер СДП Сергій Каплін.

 

Нардеп переконаний, що видобуток на Полтавщині має бути сконцентрований в комунальному підприємстві. Таким чином мешканці області зможуть контролювати всі процеси, а регіон - отримувати вигоду та мати змогу утримувати інфраструктуру в належному стані.  

Автор: на правах рекламы
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх