Щодо нарахування плати за послуги з централізованого опалення

23.11.2016, 10:37 Переглядів: 3 947

Звернення голови Правління ПАТ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО" Євгена Засіменка, щодо нарахування плати за послуги з централізованого опалення для будинків, у яких не встановлено будинкові теплові лічильники.

Щодо нарахування плати за послуги з централізованого опалення

Голова Правління ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО»

Євген Юрійович Засіменко

Усіх цікавить, чому у платіжках за послугу з централізованого опалення стоять такі значні суми. Вважаю, що кожен має знати за яким алгоритмом нараховується плата за послугу з централізованого опалення та чому у споживачів ПАТ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО" у жовтні вона була більша ніж у тих, кому цю послугу надає КП "Теплоенерго".

Слід зазначити, що спрацювало одразу кілька факторів, і на кожному я хочу зупинитися окремо.

Першим з них, стало встановлення з 1 липня 2016 року постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг від 09.06.2016 № 1101 (ознайомитись з постановою можна на офіційному сайті www.poe.pl.ua) нового рівня тарифів на послугу з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води. Для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії, яким надає послуги ПАТ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО" він склав 30,32 грн за 1 м2 (тоді як в минулому опалювальному сезоні було - 14,75 грн за 1 м2).

Другий фактор – необхідність виконання постанови КМУ № 1037 від 30.10.2015 р. (Постанова) «Про затвердження перерахунку вартості послуги з централізованого опалення залежно від температури зовнішнього повітря», що набула чинності 19.12.2015 р.

Дана постанова передбачає перерахунок вартості послуги з централізованого опалення для будинків, де немає будинкових теплових лічильників в залежності від фактичної температури зовнішнього повітря протягом місяця, в якому надавалась послуга. У разі, коли середня фактична температура зовнішнього повітря вища від врахованої у тарифах на послуги централізованого опалення, компанія нараховує плату з урахуванням понижуючого коефіцієнта. Коли середня фактична температура зовнішнього повітря нижча від врахованої у тарифах, компанія нараховує плату з урахуванням підвищувального коефіцієнта.

Середня температура повітря з 12 по 31 жовтня 2016 року становила +3,2 ºС, при тому, що у тарифі на послугу з централізованого опалення враховано +6,9 ºС. При формуванні вартості послуги з централізованого опалення, його вартість була збільшена порівняно з установленим тарифом в 1,4 рази - до 42,45 грн за 1 кв. м. Нарахування плати проводилось виключно за кількість діб фактичного надання послуг за графіком включення споживачів.

Щомісячна вартість послуги з централізованого опалення для населення у разі відсутності будинкових засобів обліку теплової енергії напряму залежить від: опалювальної площі, тарифу на послуги з централізованого опалення та коефіцієнта , що враховує відхилення фактичної температури зовнішнього повітря та кількості діб надання даної послуги.

Інша справа, це виконання Постанови № 1037 рештою постачальників тепла, зокрема КП "Теплоенерго". Якщо проаналізувати розрахунки, то виходить, що це підприємство проводило нарахування плати за послугу з централізованого опалення для абонентів житлових будинків без будинкових приладів обліку всупереч її

вимогам. Коефіцієнт у жовтні на цьому підприємстві не застосовувався. Тож, очевидно, що КП "Теплоенерго" має збитки. Можливо його керівництво розраховує, що їх відшкодують з міського бюджету, тоді як ПАТ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО" такої можливості, нажаль, не має.

Аби не напружувати і без того не просту ситуацію в місті, фахівці компанії готові за "круглим столом" з громадськими активістами, міською владою Кременчука, представниками КП «Теплоенерго» обговорити та докладно роз'яснити всі складові плати за послуги з централізованого опалення у будинках без теплових лічильників. Адже забезпечення комфортних умов проживання у домівках кременчужан наразі є нагальним питанням для енергокомпанії!

 

 

 

 

 

Автор: на правах рекламы
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх