КІДУ ім. А. Нобеля пройшов сертифікацію системи управління якістю за міжнародним стандартом ISO 9001-2008.

17.06.2014, 14:59 Переглядів: 2 371 Р

Кременчуцький інститут Дніпропетровського університету ім. А.Нобеля – перший ВНЗ Кременчучини, що успішно пройшов сертифікацію системи управління якістю за міжнародним стандартом ISO 9001-2008.

КІДУ ім. А. Нобеля пройшов сертифікацію системи управління якістю за міжнародним стандартом ISO 9001-2008.

Директор Кременчуцького інституту ДУ ім. А.Нобеля, академік АЕНУ, к.е.н., доцент Сокуренко Петро Іванович відповів на декілька питань.

 

- Петро Івановичу, що передувало здобуттю сертифікату системи управління якістю?

 

- Робота по підготовці до сертифікації велась впродовж останніх трьох років. Колектив інституту чітко усвідомлював необхідність впровадження міжнародного стандарту системи управління якістю. Адже на сьогоднішній день в умовах жорсткої конкуренції на ринку освітніх послуг потрібно мати не лише висококваліфікованих викладачів, але й цілісну систему управління якістю. Основні показники якості освіти: задоволеність студентів і випускників рівнем набутої освіти; конкурентоспроможність на ринку освітніх послуг випускників та вищого навчального закладу. Зрозуміло, що якісний рівень освіти дає змогу випускникам інституту реалізувати себе на ринку праці.

Першим крок у цьому напрямку зробив наш базовий університет, який у 2011 році отримав сертифікати Німеччини, Швейцарії, Ізраїлю та Китаю. Кременчуцький інститут вирішив пройти сертифікацію самостійно. Тому була створена група фахівців, які почали адаптувати, а в деяких випадках і розробляти заново документи згідно з процесами, що відбуваються в інституті.

 

- Але інститут має ліцензію на надання послуг в області вищої освіти. Навіщо вам ще і сертифікат системи управління якістю?

 

- Так, ліцензія і відповідні сертифікати у нас є, і вони діють до 2018 року. Отримавши їх, ми підтвердили свою відповідність національним стандартам вищої освіти. Але згодом вирішили підвищити собі, так би мовити, планку і вивести інститут на рівень міжнародних стандартів.

Головне завдання професорсько-викладацького колективу – завжди бути на крок попереду. На мою думку, система управління якістю може кардинально покращити якість роботи всієї системи освіти України. Фундаментом сильної нації є якісна освіта, за нею майбутнє.

 

- Що дає сертифікат системи управління якістю вашому вищому навчальному закладу?

 

- В першу чергу він покладає відповідальність на весь колектив, адже система зорієнтована на постійне удосконалення роботи – це стимул до подальшого покращення якості вищої освіти.

 

- Які ваші плани на майбутнє в рамках системи управління якості?

 

- Плануємо виходити на зарубіжні ринки послуг в галузі вищої освіти, адже ми маємо ліцензію на навчання іноземних громадян, пройти сертифікацію системи управління якістю в інших міжнародних органах з сертифікації.

 

Ліцензія серія АД № 034569 від 14.05.2012 р.

Автор: reklama
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх