Світ прекрасного – у зачісках: випускники професійної школи «Етуаль» поділилися мистецтвом краси

21.11.2012, 15:16 Переглядів: 5 037

Світ прекрасного – у зачісках: випускники професійної школи «Етуаль» поділилися мистецтвом краси

Ви можете опанувати в студії «Етуаль» одну з найбільш популярних  професій

У навчальній студії салону перукарського мистецтва «Етуаль» панує атмосфера легкого піднесення. Дами у вечірніх сукнях вражають вишуканими та стильними зачісками. Не менш елегантно та модно виглядають кавалери. Всі ніби готуються до балу чи світського прийому. Власне, так воно і є: це перший бал десяти випускниць студії. Дівчата-перукарі трохи хвилюються, та їх підтримує авторитетний наставник та керівник – майстер-професіонал Ольга МАНТРОВА. Це вже другий випуск її школи перукарів.

 

- Навчальна студія «Етуаль» виникла як дочірнє підприємство салону, - розповіла пані Ольга про свій успішний задум, втілений у життя. – Свого часу ми зіткнулися із браком кадрів, я маю на увазі професіоналів своєї справи. Салону «Етуаль» майже 10 років, і за цей час я дійшла думки, що можна самим навчати майстрів. Я багато навчаюся, проходжу сучасні школи – це й Vidal Sassoon у Лондоні, і багато інших. Тому ми склали дуже серйозну програму: це і основи етики та спілкування, і базові чоловічі та жіночі стрижки, і основи колористики, вечірні зачіски та хімічна завивка. У нас є й основи малюнку - художник допомагає розібратися з формою обличчя. Цього курсу достатньо, щоб працювати.

 

Шість місяців щодня по кілька годин дівчата опановували ази та тонкощі професії. Теорія чергувалася з практикою. Спочатку відпрацьовували навички на манекенах з натуральним волоссям, потім – на моделях. У середньому кожна студентка «Етуалю» зробила 100-120 стрижок та зачісок - перш ніж вийшла на урочистий захист дипломної роботи. За його умовами, майстри-початківці мали виконати три завдання: це чоловіча стрижка, жіноча стрижка з фарбуванням волосся та вечірня зачіска. А потім – представити публіці своїх моделей та розповісти про техніку виконання робіт. Усі десятеро дівчат перетворили своїх «підопічних» на елегантних красунь та красунчиків. Багато хто з них і сам побував у ролі моделі.

 

У фарбуванні майстри віддали перевагу теплим рудим відтінкам та золотавому блонду, що асоціювалося із фарбами пізньої осені. А вечірні зачіски здивували справжнім польотом фантазії – від класичних ракушок та бантів із волосся до варіацій із нібито «неслухняними» пасмами та у стилі рок. Зусилля виправдалися - практично всі вже мають запрошення на роботу: на випускний у «Етуаль» запросили й роботодавців. Наостанок Ольга Мантрова побажала дівчатам вдячних клієнтів, творчих амбіцій і головне – любові до професії та задоволення від неї.

 

Що кажуть випускниці


Ірина ПАВЛОВА:

  • За фахом я економіст, але коли з власного бажання стала домогосподаркою, захотілося втілити у життя давню мрію - спробувати щось зовсім відмінне від моєї спеціальності. Мене цікавила творчість викладачів студії, і я переконалася, що вони – справжні фанати своєї справи. Вони змогли нас усіх об‘єднати перукарським мистецтвом. Поки ми навчалися, робили стрижки безкоштовно. Та багато хто просив номера телефонів - тепер це вже наші клієнти.

 

Тетяна ГУРКО:

  • За фахом я продавець, але мріяла змінити професію. Оголошення про студію побачила моя подруга в інтернеті. Я приїхала, і мені все дуже сподобалося. У студії – доброзичлива комфортна атмосфера. За час навчання я дізналася багато цікавого, працюватиму за набутим фахом.

 

Ви можете опанувати в студії «Етуаль» одну з найбільш популярних  професій! Шлях до успіху починається у нас!

Вул. Пролетарська, 22/13, тел. (067) 542 - 52-86, 704-844

 

На правах реклами

Автор: editor Фото: Александр Гринченко
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх